Muškarci kada prevare ženu ili devojku i u prevari budu otkriveni, najčešće koriste iste fraze kojima pokušavaju da se opravdaju. neki će priznati, neki će pokušati da svale krivicu na vas, da manipulišu vama ne biste li pomislili kako vam se sve samo učinilo, neki će se izvinjavati...  Evo koje su to rečenice:

1. „Ne verujem da mi ne veruješ. Tvoj nedostatak poverenja bi mogao da uništi naš odnos."

Neverstvo je ono što uništava veze, a ne nepoverenje.

2. "Sve si izmislila."

Ne dozvolite mu da vas natera da posumnjate u sebe, da zaista pomislite kako vam se samo učinilo.

3. "Samo smo se neobavezno dopisivali."

Čak i da se još uvek nije ništa desilo, sama činjenica da se on dopisuje s drugim ženama govori o njegovim namerama. Prevara ne mora da bude samo seksualni čin, prevara je i kada misliš na drugu osobu, jer to znači da ona s kojom deliš dom, porodicu ili brak više nije neko ko ti je dovoljan.

4. "Nisam hteo da te povredim."

I to bi moglo biti istina. Ljudi koji varaju često su egocentrični i fokusirani samo na svoje želje i potrebe u ovom trenutku. On možda nije svesno želeo da vas povredi, samo je hteo da ugodi sebi. Problem je što nije razmišljao da će vas tim postupkom povrediti.

5. "Ona mi ništa ne znači."

Ovo čak i može da bude istina. Jer fizička prevara nastaje kao posledica požude, tj.seksulane privlačnosti koja se oseti prema drugoj osobi. Mnogi muškarci koji varaju samo se prepuštaju svojoj želji, ne uključujući emocije. Možda mu ne znači, ali to ne menja činjenicu da vas je izdao.

6. "Ne želim da te izgubim."

Možda zaista i ne želi, jer mu je dobro da sedi na dve stolice, da ima kod kuće ženu koja vodi računa o svemu, a da on radi sve samo da ugodi sebi. 

7. "Bilo je to samo jednom."

Jedna od popularnih fraza varalica. Ovo nikada ranije nisu radili i nikada više neće. Obično onaj ko je zaista prevario prvi put to odmah prizna, jer ne može da podnese takav osećaj krivice. Oni koji to stalno rade, ne osećaju ni stid ni sram, niti osećaj krivice.

8. "Neće se ponoviti."

Ovo je fraza koju ponavlja svako ko je navikao da laže i vara. Lako je reći, ali se obećanje skoro nikada ne ispuni. Jer poverenje je zaista teško povratiti.

9. "Stvari nisu onakve kako izgledaju."

Ne, upravo su onakve kako izgledaju. Prevara je prevara, tj. izdaja ljubavi i poverenja, i šta god da je uzrok, nema opravdanja.

10. "Promenio sam se."

Možda to iskreno želi, ali dok zaista to i ne pokaže I ne dokaže, nemate na osnovu čega da mu verujete. Jer poverenje se mnogo lako gubi, a teško stiče.

Bilo da se prevara desila samo jednom ili više puta ili znate da se dešava stalno, razmislite dobro o svojim osećanjima. Kako se osećate, da li je takav život/ veza/ brak ono što zaista želite?  Da li biste voleli da pored sebe imate osobu kojoj biste vi bili najvažniji na svetu, ko bi vas poštovao, voleo i čuvao? Ako je odgovor da, onda znate šta treba da uradite.

Izvor: Sensa