"Oduvek je bilo da ljubav ne zna dubine svoje dok ne dođe čas rastanka." - rekao je Halil Džubran.

Rastanak je teško iskustvo, posebno kada vas ostavlja osoba koju još uvek volite. Osećate kao da deo vaše duše nestaje, da se komad srca otkinuo, ne verujemo da vreme leči sve.

Postoje faze tugovanja nakon raskida, ali trenutka kada osvestimo da zaslužujemo samo nekoga ko nas iskreno voli i ko nas neće izdati ili napustiti, zaista je lekovit. Jednog jutra kada se probudite znaćete da je vaše srce ponovo celo, volećete sebe više, značete koliko vredite i šta želite od ljubavi i potencijalnog partnera.

Zato su greške i tu, da nas nauče da ih ne ponavljamo. A jedna od najvećoih grešaka jeste da terate drugu osobu da ostane uz vas, da pokušavate d aje zadržite na razne načine. Možda ne fizički, ali je zadržavate u svojim mislima, srcu, vaše emocije su usmerene ka njoj. Što je više držite "zatvorenu" u sebi, sve više sprečavate sebe da nastavite dalje.

Karl Gustav Jung, čuveni psihijatar to objašnjava sledećim citatom: "Ne zadržavaj onoga ko te ostavio. U suprotnom, neće doći onaj koji treba doći."

Umesto da patite za odnosom za koji u dubini duše znate da nema budućnost, oslobodite se ove tuge, pomozite sebi da se srce zaceli. Kada izbacite sve ono loše, negativno, bolno, ostaju samo lepe uspomene, a u duši se pravi mesta za novu ljubav. Ponekad toliko dugo mislimo o prošlosti da nam sreća u sadašnjosti prolazi ispred nosa. A mi ostajemo i čekamo da se prošlost vrati.

Probudite se iz ove iluzije i kažite sebi da će doći prava osoba, ona koja će vas voleti iskreno, celim srcem. Neko zbog koga će vam izrasti krila, osećaćete da sve u životu cveta i da napokon postoji neko kome možete da pružite ruku i zajedno zakoračite u neke nove vizije života.

Izvor: Sensa