Iako znamo da je važno da sačuvamo smirenost u svakoj situaciji, u nekim okolnosti nemoguće je ostatihladnokrvan ili ravnodušan. Bez obzira koliko pribrani pokušavali da ostanemo, ponekad emocije bez kontrole izađu na površinu.

Važno je da stalno radimo na ličnom razvoju, da pokušavamo u sebi da uspostavimo smirenost i da to primenimo u praksi. Kada smo često izloženi stresu, najbitnije je da otkrijemo okidače i radimo na njima.

Koliko ste zapravo opupteni, a koliko pod stresom, može vam otkriti ovaj test ličnosti. Potrebno je da pogledate sliku i odgovorite šta ste na njoj prvi primetili:

1. Mačka - Ako ste prvi videli mačku kada ste pogledali sliku, niste prirodno opuštena osoba, ali je potrebno mnogo da biste se naljutili. Pokušavate da ih oslobodite svakodnenvog stres, ali ako ga potiskujete, odjendom će eksplodirati. Ne morate da pokušavate da meditirate, samo treba da pronađete zdrav izlaz kako biste bili manje skloni sagorevanju energije na stres. Vežbanje je odlična opcija i pomoći će vam da ojačate vaš imuni sistem i da budete fokusiraniji.

2. Kutija - Ako ste prvi videli kutiju kada ste pogledali ovu sliku, vi ste osoba koja se naljuti kada ste pod stresom. Raspoloženi ste ko oliko god možete kada je u pitanju većina dana u nedelji, ali kada ste pod stresom ili preopterećeni radom, ne možete sebi da pomognete. Kada ste napeti, "pucati" i naglo ističete emocije. Morate paziti šta govorite ljudima koji su vam najvažniji. Umesto da ih povredite svojim rečima, ugrizite se za jezik i uklonite se iz situacije.

3. Zvezde - Ako ste prvi videli zvezde kada ste pogledali ovu sliku, prirodno ste posebno mirna osoba. Kada se nađete u stresnoj situaciji sa drugima, oni bi mogli biti čak i frustrirani na vas zbog toga koliko ste hladni pred čak i ozbiljnim okidačima za stres. Ne dozvolite da vas neko drugi omalovažava jer se nosite sa teškim situacijama na način koji najbolje odgovara vašim potrebama. Oni nisu zen kao vi - i to je njihov problem, a ne vaš!

Izvor: Sensa