Sve na svetu sastoji se od energije, uključujući naše misli i emocije. Skloni smo da se menjamo- preuzimamo tuđu energiju, odajemo svoju energiju, a kristali nam mogu pomoći da zadržimo stabilnu energetsku vibraciju.

Kako odabrati

Razmislite šta želite i na osnovu toga izaberite određeni kristal. Nekada može da vas privuče određena boja, ali najbolje bi bilo da prepustite svojoj intuciji da odabere. Ona će znati koji vam je u tom trenutku najpotrebniji. Kristali će vas voditi, tj.usmeravati u kom praavcu treba da idete.

Kako se koriste kristali

Najjednostavnije je da svesno držite u ruci svoj kristal, na primer ujutru pre nego što izađete iz kuće. Povežite se sa njegovom energijom kristala i zamolite ga da ostanete smireni i usredsređeni tokom dana.
Kristal možete nositi sa sobom i to je takođe sjajan način da se povežete sa njihovom energijom. Kada se osećate loše, on će biti kao prijatelj koji vas drži za ruku kao podrška.

Možete ih koristiti prilikom meditacije. Na taj način će vam preneti svoju mudrost, sugerisati odgovore ili savet.

5 kristala koje bi svako trebalo da ima:

Da zavolite sebe

Rozenkvarc je kristal univerzalne ljubavi. Veruje se da će vam pomoći u svim pitanjima ljubavi, ali najviše u ljubavi prema sebi. Ima prelepu ljubavnu, negujuću, majčinsku energiju koja vas može podstaći da se brinete o sebi.

Za lepe i dobre stvari

Žuti kristali vas mogu dovesti u čakru solarnog pleksusa, mesto vaše lične moći. Podsećaju vas na radost, svetlost, život i sve dobre stvari. Citrin je neverovatna moć i kristal ispoljavanja, za koji se veruje da pomaže privlačenju obilja u život. Sunčev kamen pruža osećaj topline, kao kada se upali toplo svetlo.

Za samopouzdanje

Tigrovo oko je neverovatan kristal za podizanje samopouzdanja, uliva hrabrost i daje snagu za sve one trenutke kada vam je neophodno da izdržite.

Uzemljenje

Turmalin je koristan za uzemljenje, za osećaj stabilnosti i osećaj sigurnosti.

Protiv uznemirenosti i anksioznosti

Ako imate uznemirene misli i vaš um juri, veruje da bi rad sa kristalom kao što je sodalit mogao pomoći. Sodalit će imati energetsku rezonancu sa tim pitanjem, tako da kada ga držite, pomaže vam da ponovo dođete u stanje ravnoteže.

Izvor: Sensa