Kristali su sve popularniji u alternativnoj medicini i simbolici, a mnogi veruju da imaju posebnu moć umirenja, poboljšanja psiho-fizičkog zdravlja, ali se koriste i u meditaciji i zakonu privlačenja.

Svaki kristal ima posebnu simboliku, a na ovaj slici izaberite jedan i saznajte šta treba da promenite u životu kako bi vam stvari išle nabolje. Uradite test i pročitajte ispod rešenja:

Ametist - Ako ste izbrali ovaj kamen treba da radite na smanjenju stresa i poboljšanju fokusa. Kada se oslobodite stresa i napretosti, možete lakše pronaći sreću i ono za čim žudite. Ukoliko ste često napeti i neraspoloženi, moguće je da se to odražava na vaš svakodnenvi život i psihofizčko zdravlje. Stres negativno utiče na vašu koncentraciju, sposobnosti, može uzrokovati nesanicu i manjak produktivnosti. Moćna i zaštitna priroda kamena amatista može pomoći u smanjenju stresa, uravnotežiti promene raspoloženja i ublažiti anksioznost. Okrenite se ovom kamenu u trenucima tuge ili za emocionalnu podršku i odbacivanje negativne energije.

Citrin - Za više useha u životu važno je da radite na poboljšanju svog samopouzdanja. Kada imate samopouzdanje, u životu imate i više radosti, entuzijazma, šansi za obilje i bogatstvo. Citrin je kamen koji podstiče jačanje samopoštovanja i vere u sebe, ali daje vam prednost u motivaciji i koncentraciji.

Tigrovo oko - Kako bi se kvalitet života poboljšao, morate s eosloboditi negativnih misli i uverenja. Očistite svoj um od ovog "miasonog smeća" i probudićete moći koje u sebi nosite, a koje vas mogu približiti konačnom cilju. Tigrovo oko pomaže u čišćenju uma i podstiče fokus. Privlači mentalnu svest, što je od veće pomoći u objektivnom rešavanju problema.

Akvamarin - Treba vam više hrabrosti kako biste živeli život kakav želite i zaslužujete. Kao što mornari rizikuju i plove i po najvećim olujama, tako isto i vi treba da pristupite životu. Preuzmite rizik kada je najteže, prihvatite promene kakve god bile i ne odustajte pred preprekama. Pored hrabrosti, akvamarin je simbol jasnoće i dobrog zdravlja.

Rozenkvarc - Potrebno je da otvorite svoje srce i život će s epoboljšati. Verovatno da ste imali loših iskustava u ljubavi prethodnih godina, puno razočaranja u odnosima - ali sada je trenutak da prihvatite moćne vibracije ljubavi. Rozen kvarc je simbol dobrih veza, privlačenja ljubavi, pa ako imate želju da pronađete pravog partnera, možete ga nositi sa sobom.

Žad- Razvijajte svoju empatiju, saosećanje i naučite da oprostote. Oproštaj je izuzetno lekovit, bez obzira da li ga dajete ili tražite od drugih. Kada oprostote sebi ili nekome, kao da veliki teret pada sa vašeg srca i poručuje - ponovo sam slobodan. Žad je povezan sa srčanom čakrom (anahata) koja je značajna za emocionalnu harmoniju.

Izvor: Sensa