Poznati fizičar Albert Ajnštajn, osim nauke, razumeo se i u psihologiju, a kroz svoje citate i izjave pokazuje da je znao kako da zaviri u tajne ljudske duše. Jednostavno rečeno, Ajnštajn je razumeo zakone po kojima Univerzum funkcioniše.

Ponekad nam i sam život izgleda kao komplikovana fizička formula, ali ako se malo bolje foksuiramo, zavirimo ispod površine - jednostavna rešenja su već tu. Evo koje citate Alberta Ajnštajna koriste uspešni i bogati ljudi kako bi uvećali svoj kapital - mogu i vas inspirisati:

1. "U svakom problemu i neshvatljivoj situaciji postoji prilika."

Uvek možete videti izlaz i svetliju stranu, od svake situacije možete izvući korist, pa makar to bila i životna lekcija.

2. "Mašta je važnija od logike!"

Ajnštajn je rekao da je ljudski um ograničen na stroge granice, a ponekad jednostavno ne možemo da zamislimo koliko su velike naše mogućnosti. Zato svaka osoba treba da sanja o najneverovatnijem. Nikada ne treba da se odrekenmo mašte.

„Logika nas može odvesti od tačke A do tačke B“, rekao je Ajnštajn. "Mašta nas može odvesti bilo gde." Drugim rečima, ako ste u stanju da maštate nešto za sebe, onda ste u stanju da to i prevedete u stvarnost. "Logika nas može odvesti od tačke A do tačke B", rekao je Ajnštajn. "Mašta nas može odvesti bilo gde." Drugim rečima, ako ste u stanju da maštate nešto za sebe, onda ste u stanju da to i prevedete u stvarnost.

3. "Nemoguće je samo reč."

Naučnik je sopstvenim primerom pokazao da čovek može postići sve što želi. Ako vam mozak kaže "To je nemoguće!", samo ga isključite.

4. "Ako želite da postignete cilj, promenite svoj pristup."

Promena je uvek dobro rešenje kada stvari ne funkcionišu. Ako jedan način ne funkcioniše, nemojte odmah odustati i pasti u očaj, već promenite taktiku i rezultat će biti drugačiji.

5. "Mašta je najvažnija stvar, ona je odraz onoga što privlačimo u svoj život."

Čim počnete da razmišljate o tome da nemate dovoljno novca ili da dobijete otkaz, upravo to će se dogoditi. Ali pokušajte da stalno mislite da ima dovoljno, pa čak i mnogo novca - i oni će se magično pojaviti. Kako biste vežbali pozitivan stav, pokušajte sa afirmacijama za privlačenje obilja.

7. "Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići napred, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža."

Ako želite nešto da postignete, da stignete na odredište, ne morate samo da sedite i čekate čudo, već i sami uložite napore, napravite korake ka željenom događaju. Stalno težite napretku, razvoju, novim znanjima - onda će se uspostaviti savršena ravnoteža između uspeha i vašeg života.

8. "Ne plašite se da pogrešite!"

"Čovek koji nikada nije pogrešio nikada nije pokušao ništa novo", rekao je Ajnštajn. Naučnik je doživljavao neuspeh kao korisno iskustvo i nikada nije odustajao. Ovoga puta nije uspelo, u drugom će uspeti, verovao je fizičar. Zato prihvatite svoje greške i učite iz njih - to je ulaznica na svaka vrata bogatstva.

Izvor: Sensa