Veruje se da postoji veza između faktora kao što su dan, datum, vreme i mesto gde ste rođeni i osobina koje posedujete. Ako ste rođeni u nedelju, vladar vašeg dana je moćno Sunce.

Oni koji su rođeni u nedelju imaju sposobnost da razmišljaju van okvira, slobodni su i ne trpe stege. Donose odluke nezavisno od toga šta drugi misle ili očekuju, vole sve da rade na svoj način. Zbog toga nisu najbolji kandidati za poslove za fiksnim radnim vremenom i šefom koji visi nad glavom. Kreativni su i maštoviti, imaju dobre ideje. Za njih je najbolje da razvijaju sopstveni biznis ili da rade kao frilenseri. Tu imaju najveće šanse da se razvijaju i da budu ispunjeni i zadovoljni.

Krasi ih pozitivnost, optimizam, ambicioni su i puni samopouzdanja. Važe za društvene osobe, ali nemaju preterano mnogo prijatelja jer vole da budu u centru pažnje.

U ljubavi mogu da budu previše naivni i da veruju drugima pre nego što ih dobro upoznaju. Kada se pritom opeku, svaki sledeći put su sve zatvoreniji, obazriviji i samim tim nepoverljiviji. Umeju da budu pomalo posesivni i nesigurni. Generalno veruju u pravu ljubav, ali ne polazi i m uvek za rukom da je pronađu, a kada je imaju pored sebe, ne umeju to uvek da joj pokažu.  Ponekad imaju problem da kontrolišu svoj temperament i bes. Astrolozi im preporučuju da nose žutu i belu boju kako bi kontrolisali svoje reakcije.

 Izvor: Sensa