Prema zakonu privlačenja, mi zapravo u svakom trenutku privlačimo nešto u sovj život. Kada smo pozitivni, jasno je da nam takkva energija stiže i da se manifestuje u našoj stvarnosti. Sa druge strane negativne vibracije i pesimizam mogu samo otežati stvari. Ovo se odnosi na svaki aspekt života, a posebno i na finansije.

Energija koju emitujemo može odrediti tok kojim se događaji odvijaju. Nezadovoljstvo, pritužbe, neiskrenost, pohlepa... Ispunjavaju nas negativnim vibracijama, koje Univerzum čita kao protest, nespremnost da delimo svoju energiju.

1. Prvo pravilo je zapravo deljenje. Kada stvari držite samo za sebe, bilo da su to ideje, korisne stvari, čak i novac, to može nepovoljno da se odrazi na energiju. Naučite da dajete, jer pohlepa ne donosi ništa dobro. To ne znači da treba da rasipate novac, već da dajete i pokrenete taj ciklus kruženja energije.

2. Drugo pravilo: uzmite energiju. Biti u stanju da prihvatite podjednako je važno ako želite da život prestane da daje neprijatna iznenađenja. Koliko puta izgovorite "nema šanse" - zapravo ovako često odbijate energiju i mogućnosti. Kada vam neko nudi određene lekcije, savete, pomoć, želi da vam pomogne, dajte šansu. Tako isto i sa novcem, ne govorite "nema šanse da dobijem povišicu", "nikada neću imati više novca" itd. Prihvatite tu energiju, verujte da se ona može ispuniti - to uvećava vaše šanse. Takođe, budite zahvalni na svemu onome što vam se nudi.

3. Odbacite očekivanja. Ona mogu biti njpodmukliji neprijatelj koji blokira protok energije i može nas blokirati na putu razvoja. Strastveno želeći nešto, misleći da je to ono što će nas usrećiti, direktno izjavljujemo Univerzumu: Ja se osećam loše, a sreća je jedino moguća... A onda sledi dugačak spisak. Sanjajte, maštajte, negujte svoje želje, ali nemojte da budete u fazi očajanja sve dok se to ne ostvari. Kada dobijete određenu sumu novca koju želite, ona će se potrošiti i želećete više... Zato budite srećni u trenutku, zahvalni na onome što imate, želite ono što hoćete da ostvarite. Kroz očajanje što nešto nemate i velika očekivanja samo možete sebe sputavati.

Izvor: Sensa