Približavamo se kraju 2022. godine i ulasku u 2023. - šta je ono po čemu ćete pamtiti ovaj period? Hajde da napravimo jedan filter u svom umu i osvestimo da sve ono što je bilo teško i negativno ostavljamo iza sebe, a čuvamo lekcije kojima su nas takve situacije naučile. Filtriramo svoje misli, emocije, doživljaje, i u srcu čuvamo samo one trenutke radosti, divne uspomene i srećne trenutke koji nas podstiču da se dalje razvijamo.

Pitali smo NatašuVukoje, kundalini joga učitelja, trenera za lični razvoj i spiritualnog vodiča, da nam otkrije šta bismo trebali da otpustimo, a šta da usvojimo u životu do kraja godine, kako bismo u 2023. ušli svesniji, srećniji, pozitivniji?

"Na prvom mestu trebali bismo da otpustimo uverenja koja nam ne služe i koja nas blokiraju. Uverenja koja smo nasledili od roditelja i način na koji smo vaspitani, a to je da ne možemo da imamo sve, da često nismo dovoljno dobri, dodatna strogost i preispitivanje da li vredimo, manjak samopouzdanja. Sve su to uverenja koja su u našoj kulturi, i koja smo negde nasledili, a ono što svakako treba da usvojimo jesu nova uverenja. U ovom životu naš zadatak jeste da verujemo sebi i svom glasu, da smo u ovaj život došli i da ima svega i više nego dovoljno, da svakome od nas pripada obilje. Pripada nam i sreća, ljubav, radost, uživanje, a naš zadatak je samo da pratimo sebe i svoj ritam. Samim tim dolazi i do svesnosti, sreće, pozitivnosti, sve ovo bude posledica kada živite život u skladu sa sobom."

Hajde da danas razmislimo o Natašinom savetu i podsetimo sebe koliko zapravo vredimo, imamo potencijala i talenata, da zaslužujemo ono što želimo, i sa takvom energijom da uđemo u novu godinu - nov početak!

Izvor: Sensa