Čaj se vekovima koristi u prirodnoj medicini kao lek za razna oboljenja, naročito za jačanje imuniteta u cilju prevencije virusa, gripa i prehlada.

Priroda nam pruža predivnu mogućnost da od različitih kombinacija biljaka napravimo čajeve za različite zdravstvene tegobe i stanja. Tako se, na primer, čaj od žalfije preporučuje kod grlobolje, a čaj od matičnjaka za umirenje.

Pročitajte još:

Izazov za jačanje imuniteta: kako da poboljšate imuni sistem 1 čašom vode

Izazov za jačanje imuniteta: pojedite 1/2 kašičice ove namirnice svakog jutra i bićete zaštićeni od virusa i prehlada

5 joga vežbi za bolji imunitet - zaštitite se od bolesti: Izazov za jačanje imunog sistema

NAPRAVITE DOMAĆI LEK ZA JAČI IMUNITET: glavne sastojke sigurno već imate u kući (RECEPT)

Tokom jeseni i zime povećava se rizik od virusa, gripa i prehlada, zato je čaj u hladnim danima užitak koji pomaže da sačuvamo zdravlje i ojačamo imunisistem.

Za jačanje imuniteta naročito se preporučujekombinacija biljaka sa protivupalnim svojstvima, a mi vam donosimo recept za jedan čuveni indijski čaj od samo tri sastojka.

Bosiljak, koren sladića i karanfilić su glavne zvezde ovog napitka.

Karanfilić je aromatična biljka koja sadrži brojne vitamine i minerale, a glavno jedinjenje eugenol jača imunitet i štiti telo od nepovoljnih bakterija i infekcija.

Bosiljak se koristi za jačanje imuniteta, grlobolju, kod astme i prehlade, dok sladić pomaže telu da se zaštiti od mikroba i alergena, smanjujući rizik od alergija i infekcija.

Kako pripremiti čaj za jačanje imuniteta?

Količina za dve šolje čaja:

U dve šolje proključale vode sipajte 1/2 kašičice korena sladića u prahu, 1/2 kašičice zelenog čaja, 3-4 zrnceta karanfilića, i 4 do 5 listova svežeg bosiljka. Ostavite da odstoji oko 5 minuta, a zatim procedite čaj i zasladite sa ravnom kašičicom meda.

Izvor: Lovesensa