Beli luk je namirnica koja jača imunitet i štiti telo od razvoja gljivica i infekcija.
Konzmiranje belog luka se naročito preporučuje tokom jeseni i zime, u sezoni prehlada, virusa i gripa.
Pročitajte još:
Često se ovo superzdravo povrće izbegava zbog neprijatnog mirisa, ali od njega množete napraviti i odliačn lek za jačanje imuniteta koihji neće imati opor miris, a imaće blagotvorno dejstvo po vaše zdravlje.
Kombinacija namirnica u ovom leku je odlična za energiju, zdravlje, imunitet i prevenciju respiratornihtegoba. Vrlo se lako priprema, za samo 15 minuta, a možete ga konzumirati svakodnevno.
Sastojci:
- 4 čena belog luka
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 3 kašike meda
- 1 kašičica origana
- kašika iseckanih oraha
- 2 kašike izrendanog đumbira
- 1 kašičica kurkume
Priprema:
Sve sastojke osim meda ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Ukoliko je previše suvo, dodajte pola kašike vode. Dobijenu smesu pomešajte sa medom i sipajte u teglicu. Svakog jutra uzimajte po kašičicu prirodnog leka za jačanje imunitta. Čuvajte ga u frižideru.
Napomena: Pre upotrebe leka konsultujte se sa lekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje!
Izvor: Lovesensa