Kombinacija mirisa jabukai cimetapšodseća nas na pravu jesenju čaroliju. To je taj trenutak kada kao dete zavirite u kuhinju svoje mame ili bake, a onda vas opije zanosan miris kolača ili pite sa jabukama koja je tek izvađena iz rerne.

Neki ukusi zaista imaju moć da nas vrate u detinjstvo, ali pripremom starih i jednostavnih kolača kakve su spremla naše bake , sada mi tu čaroliju ukusa možemo preneti svojoj deci.

Pročitajte još:

RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: najlepši hrskavi kolač iz rerne - pravi se za 15 minuta

ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)

Brzi čoko rolat sa malinama: bez pečenja - savršenstvo slatkog ukusa (RECEPT)

Recept za najjednostavniji kolač sa jabukama

Sastojci:

  • 6 većih jabuka
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 160 g ovsenih pahuljica
  • 200g brašna
  • 150 g butera
  • 150 g šećera + 1 kađika za preliv
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na180 stepeni Celzijusa. Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer. U drugoj posudi izrendajte jabuke i dodajte sok od limuna.

Za prvi sloj kolača sipajte 2 kašike hladnog butera, premažite dno, a zatim dodajte 3 do 4 kašike smese sa ovsenim pahuljicama. Lepo rasporedite i napravite podlogu, pa preko sipajte 1/3 smese od jabuka i limunovog soka. Tako ređajte još dva puta, smesa ovsenih pahuljica, jabuke, smesa sa ovsenim pahuljicama, jabuke, pa smesa sa ovsenim pahuljicama.

Kao poslednji sloj izrendajte 120 g hladnog buterai pospite kašikom šećera.

Pecite oko 35 do 40 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta i da se ohladi, pa poslužite kolač.

Izvor: Lovesensa