U tradicionalnojkineskojmedicini toko procesa detoksikacije primenjuju se sledeće tehnike kako biste očistili telo od nakupljenih toksina i hemikalija - akupuntura, biljni lekovi, Ćigong vežbe, ali i dijete, odnosno način ishrane za detoksikaciju i stimulisanje normalnog funkcionisanje jetre, kao i za oslobađanje od masnih naslaga.

Poznata detoks ishrana koja se često preporučluje u tradicionalnoj kineskoj medicini jeste dijeta sa mung pasuljem (zelena soja) i integralnimpirinčem.

Pročitajte još:

OMNI DIJETA za mršavljenje, detoks i sprečavanje upala: ishrana koja će pročisiti organizam od toksina i masnih naslaga

Zašto ne treba da držite dijetu: evo kakav način ishrane ubrzava metabolizam i skida kilograme

MESEČEVA VODENA DIJETA: Evo kada treba da držite post na vodi za potpuno pročišćenje tela

Tokom dijete preporučuje se da svakog dana za ručak tokom nedelju dana jedete skuvani pirinač sa mungo pasuljem. Ove dve namirnice obezbeđuju telu savršenu dozu ugljenih hidrata, proteina i zdravih masti.

Kuvajte ih odvojeno, a zatim izmešajte, a od začina možete dodati bosiljak, peršun, spanać, rukolu, maslačak ili listovi repe.

Za doručak, večeru ili užinu jedite orgasnkovoće i povrće, kao i orašaste plodove.

Ovaj detoks režim je strog, pa ga ne biste trebali držati duže od nedelju dana. Takođe, preporučuje se da se pre detoks dijete konsultujete sa lekarom koji je upućen u vaše zdravstvenostanje.

Detoks kineska dijeta sa pirinčem i pasuljem podstiče proces detoksikacije, stimuliše normalno funkcionisanje jetre, podstiče mršavljenje, čisti koži i smanjuje rizik od uplanih pocesa u telu.

Izvor: Lovesensa