Energetske karamel okrugice od indijskih oraščića

Sastojci:

  • 1 šolja urmi bez koštica (izmereno nakon vađenja koštica)
  • 1/3 šolje prženih neslanih indijskih oraščića (ako izbegavate orašaste plodove, koristite semenke, poput konoplje ili suncokreta, a ako su vaši orašasti plodovi slani, dodajte manje soli u smesu)
  • 1/4 šolje osušenog ili usitnjenog nezaslađenog kokosa (ili manje od polovine količine u kokosovom brašnu)
  • 1/4 kašičice morske soli, plus još po ukusu

Pročitajte još:

RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ SA 2 JABUKE: Potrebni su vam sastojci koje već imate u frižideru!

KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

Priprema:

U procesor hrane dodajte urme bez koštica, indijske oraščiće, kokos i morska so (prilagodite količinu ako su orašasti plodovi slani). Napomena: Ako nemate procesor hrane, možete pokušati upotrebiti blender, ali urme mogu biti teške za miksanje zbog njihove lepljive prirode, pa radije koristite malu brzinu i pulsirajte umesto mešanja.

Pulsirajte dok se smesa ne sjedini u testo i ne počne skupljati (~ 30 sekundi do 1 minut). Ako je smesa previše suva ili mrvljiva i ne lepi se kad je pritisnete između dva prsta, dodajte još urmi bez koštica (samo pazite da su vam urme lepljive i sveže ili će samo dodatno isušiti smesu.) Ako je i dalje suva i mrvičasta, možete dodati malo maslaca od indijskih oraščića kako biste im pomogli da se formiraju (nije obavezno).

Izvadite 1 ½ kašike i formirajte u kuglice. Po količinama iz recepta trebali biste dobiti 9 kuglica.

Uživajte odmah ili ostavite ostatke prekrivene u frižideru do 1 sedmice ili u zamrzivaču do 1 meseca. Mi ih preferiramo odmah iz frižidera za najbolji ukus i teksturu!

Izvor: Sensa.hr