Krastavac je niskokalorična, detoks namirnica koja je puna vode, a tokom leta svi uživamo u komnbinaciji krastavca i paradajza. dodatak ovakvoj salati najčešće su feta, crni luk ili masline, odnosno recept za popularnu grčku salatu.

Ipak, od krastavca moižete napraviti sjajno jelo koje može biti zasebna obrok salata ili se jesti uz ručak. Dodajte krastavcu par sastojaka i dobićete neopisivo dobar ukus. Ovaj recept obavezno probajte.

Turska krastavac salata

Sastojci:

  • krastavci 4 komada
  • crveni luk 1 komad
  • nana, nekoliko listića
  • peršun iseckan
  • pavlaka ili jogurt za preliv
  • maslinovo ulje 1-2 kašike
  • beli luk 2-3 čena
  • so po ukusu

Priprema.

Oljuštite i isecite krastavac na kolutove. Ukoliko je organskog porekla, ne morate da ga ljuštite. Zatim iseckajte crveni luk i dodajte u krastavce, pa sipajte u salatu peršun, nanu, maslinovo ulje, iseckan beli luk, pa dodajte jogurt ili pavlaku kao preliv, u zavisnosti od ukusa. Posolite i sve dobro izmešajte. Ostavite da odstoji oko 20 minuta u frižideru, pa poslužite.

Izvor: Sensa