Ovsena kaša za mnoge predstavlja idealan izbor za doručak - u kombinaciji sa voćem, biljnim mlekom, ili sa malo čokolade, ovsene pahuljice su izvor zdravlja i ukusa. Verovatno ste i do sada bili maštoviti i pravili različite varijante neodoljivo kremastih ovsenih kaša, ali sada vam donosimo jedan sjajan i drugačiji recept. Vreme je da probate zapečenu ovsenu kašu po receptu Jelene Kovačević.

ZAPEČENA OVSENA KAŠA

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 šolja mleka
  • 100 g jogurta
  • Zaslađivač po želji (ja sam stavila 1 kašiku kokosovog sirupa)
  • 1 kašika džema od borovnice i malo svežih borovnica

Priprema:

Ovsene pahuljice samleti u blenderu, pa dodati prašak za pecivo i ostale sastojke, jogurt, mleko i zaslađivač. U podmazanu posudu sipati polovinu smese, pa u nju staviti kašiku
džema i malo svežih borovnica i preliti ostatkom smese. Ova količina smese dovoljna je za dve porcije.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 °C 15 minuta. Džem se pravi od Pulp Up kaše od 100% borovnice. Jedno pakovanje od 100 g zaleđene kaše kratko prokuvati sa kašikom čija semena, dok se ne zgusne. Džem nije neophodno dodatno zaslađivati, ali može se dodati malo nekog zaslađivača po želji.

U video prilogu ispod pogledajte kako se pravi smuti od ovsene kaše!

TikTok/bevsbybeverly Smuti od ovsenih pahuljica

Izvor: Sensa