Ukoliko ste ljubitelji indijske kuhinje, sigurno uživate u toplim i začinjenim jelima. Često je piletina u kombinaciji sa povrćem izabrana kombinacija u indijskim jelima, a sada vam donosimo baš takvu salatu, fino začinjenu u autentičnom spoju namirnica. Ova salata se naziva indijska noć jer je jedan od glavnih sastojaka plavi paradajz, odnosno patlidžan.

Salatu možete služiti hladnu ili toplu, kao obrok, predjelo ili prilog uz svečano jelo. Ona takođe može biti i sjajan izbor za uskršnju trpezu, posebno ako želite da ukućane iznenadite nekim novim ukusima.

Recept za salatu indijska noć

Sastojci:

  • 2 srednja patlidžana
  • 2 pileća prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • So i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Isecite patlidžan na velike komade i stavite u veliku činiju. Pospite solju i promešajte. Ostavite 10 minuta da se sok ocedi iz patlidžana. Očistite i isecite pileća prsa na manje komade. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i dodajte 1 kašiku maslinovog ulja. Dodajte piletinu i pržite je dok ne porumeni sa svih strana. Prebacite piletinu na tanjir i ostavite sa strane. Iscedite višak soka iz patlidžana i stavite u šerpu. Dodajte još 1 kašiku maslinovog ulja i pržite dok patlidžan ne porumeni i omekša.

U tiganj u kojem ste pržili piletinu dodajte seckane paprike i luk. Pecite dok povrće ne omekša. Dodajte seckani beli luk i pržite još 1 minut. U velikoj posudi pomešajte balzamiko sirće, preostale kašike, pa maslinovo ulje, so i biber. Dodajte piletinu i povrće u činiju i dobro promešajte. Pospite svežim peršunom i poslužite salatu toplu ili hladnu.

Izvor: Sensa