Preporučujemo da upotrebite špagete ili taljatele. Dok se testenina kuva, brzinski napravite pestoi završite ručak u rekordnom vremenu. Imajte na umu da su sastojci dovoljni za četiri porcije. Prijatno!

Testenina sa pestom od graška

Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 mali čen belog luka
  • listići mente
  • 60 g pinjola
  • 60 g parmezana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so, buber

Priprema:

Smrznuti grašak kuvajte otprilike tri minuta u kipućoj vodi, pa ga procedite. Beli luk, listiće mente, so i biber zgnječite u avanu. Dodajte pinjole i grašak, pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara. Umešajte narendani parmezan i nekoliko kašika maslinovog ulja. Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Procedite je, ali ostavite pola šolje vode u kojoj se kuvala. Pomešajte testeninu sa pestom i malo vode od kuvanja. Dobro promešajte, premestite na tanjire pa prelijte sa još malo maslinovog ulja.

Izvor: Sensa.hr