Kada umesite testo ravnomerno ga rasporedite preko voća i 40 minuta biće spreman vaš novi omiljeni voćni slatkiš.

Sastojci:

  • Pola kilograma voća (šljive, jabuke, kruške ili breskve)
  • Sok od jedne narandže
  • 1 šolja integralnog brašna
  • 50 g pročišćenog maslaca (ghee)
  • 3 kašike meda, ili jedna kašika nerafinisanog šećera od kokosa
  • Četvrtina šolje ovsenih pahuljica
  • Šaka iseckanih lešnika, ili listića badema
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Iseckajte voće, stavite ga u posudu za pečenje, pa ga prelijte sokom od narandže.

U zasebnoj posudi rukama izmešajte brašno, ghee, slad, ovsene pahuljice i listiće badema dok ne dobijete teksturu sličnu većim mrvicama hleba. Testo ravnomerno rasporedite preko voća, i pecite 40 minuta.

Pročitajte još:

Kako da pravilno kombiujete namirnice prema ajurvedi

Bezglutenska poslastica: puding od kuglica tapioke

Domaće mint čokoladice (bez glutena, vegan)