Kada umesite testo ravnomerno ga rasporedite preko voća i 40 minuta biće spreman vaš novi omiljeni voćni slatkiš.
Sastojci:
- Pola kilograma voća (šljive, jabuke, kruške ili breskve)
- Sok od jedne narandže
- 1 šolja integralnog brašna
- 50 g pročišćenog maslaca (ghee)
- 3 kašike meda, ili jedna kašika nerafinisanog šećera od kokosa
- Četvrtina šolje ovsenih pahuljica
- Šaka iseckanih lešnika, ili listića badema
- Prstohvat cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Iseckajte voće, stavite ga u posudu za pečenje, pa ga prelijte sokom od narandže.
U zasebnoj posudi rukama izmešajte brašno, ghee, slad, ovsene pahuljice i listiće badema dok ne dobijete teksturu sličnu većim mrvicama hleba. Testo ravnomerno rasporedite preko voća, i pecite 40 minuta.
Pročitajte još: