Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakiseljavanja organizma je rizično po zdravlje: evo koje alkalne namirnice sprečavaju oboljenja

Svako od nas svoje telo može da dovede u savršen sklad jedući hranu koja će stvoriti idalne PH uslove.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Lekari kažu da su sve ljudske bolesti povezane sa balansom kiseline i baze u telu. Još davne 1932. godine, nemački biohemičar Oto Varburg dobio je Nobelovu nagradu za naučni izveštaj o odnosu raka i kiselosti tela.

Ćelije raka opstaju u kiseloj sredini, dok u alkalnojnemaju šanse da prežive, piše portal Econet.ru

Međutim, veoma je teško naći bar jednu bolest, čiji razvoj neće doprineti zakiseljavanju organizma.

Povezane vesti

Naučnici smatraju da su alkalne namirnice u stanju da unište viruse za tačno tri sata!

Moderan tempo života i stalni pad kvaliteta (prirodnosti) hrane, za većinu ljudi znači znatno pomeranje ravnoteže kiselo - bazne sredine unutar tela. Vremenom telo se zakiseljava samo - to se zove starenje.

Prvi znak zakiseljavanja organizma je ubrzan i učestal umor, sve češće bolesti kao što su prehlade, hronične bolesti, grip i td...

Lako je proveriti ravnotežu kiseline i baze unutar tela. To se može uraditi preko pljuvačke ili urina. Međutim, važno je da zapamtite da će prva jutarnja mokraća verovatno biti kisela, jer se višak kiseline eliminiše ujutru kroz bubrege. Stoga se kiselost organizma proverava tek sa drugim jutarnjim urinom.

Indeks kiselosti organizma zna veoma da varira i zavisi od raznih faktora, pa se prava slika može sagledati tek nakon nekoliko ponovljenih merenja.

Povezane vesti

Ako je PH urina ispod 7, to je znak kiselog organizma, dok onaj iznad 7,5 PH vrednosti znači da je telo alkalno.

Ukoliko vam urin pokazuje da vam je telo kiselo, to znači da ste pogodni infekcijama.

Jasno vam je da na stanje organizma hrana uveliko utiče. Ako vam organizam ima niske PH vrednosti, to znači da ste konzumirali mnogo proizvoda koji zakiseljuju organizam.

Naš stav je da se sve može jesti, ali umereno. Zdrava osoba bi trebalo da jede 50 posto alkalnih namirnica, a 50 kiselih namirnica, dok bolesna osoba treba da jede 80 posto alkalnih namirnica, a 20 posto kiselih.

Srećom, izbor je na nama! Svako od nas svoje telomože da dovede u savršen sklad samo jedući hranu koja će stvoriti idalne PH uslove.

Ne zakiseljujuorganizam sve "kisele" namirnice. Primer je limun koji je u stvari bazna namirnica, a meso, jaja, riba su kisele namirnice.

Ovo je spisak alkalnih nanirnica:

  • Sveže kajsije / sušene kajsije
  • Sveže jabuke/ sušene jabuke
  • Zrele banane/ suve banane
  • Grožđe/ sok od grožđa
  • Suve šljive / sveže šljive
  • Trešnje
  • Sok od limuna
  • Sok od pomorandže
  • Breskve
  • Lubenica
  • Dinja
  • Smokva/ Suva smokva
  • Ribizla
  • Brusnica
  • Jagode
  • Bobičasto voće
  • Kupus
  • Karfiol
  • Celer
  • Sveži krastavci
  • Zeleni maslačak/ listovi
  • Grašak
  • Svež paradajz
  • Sveža cvekla
  • Šargarepa
  • Pasulj
  • Ječam
  • Zob
  • Mleko
  • Crni i beli luk
  • Peršun

Izvor: Stil

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj