Dramatične transformacije u gubitku težine se ne dešavaju samo preko noći, potrebno je vreme i doslednost da se napravi stvarna i trajna promena.

Međutim, Liza Mari Paskvale, vaspitačica u obdaništu koja je postala fitnes trener i koja je prirodno izgubila preko 60 kg, kaže da je recept za uspeh u gubitku težine jednostavniji nego što mislite.

Nedavno otkrila svojim Tik Tok pratiocima da je izgubila svojih prvih 36 kg pre nego što je ikada kročila u teretanu ili brojala kalorije. 

ispovest žene koja je smršala 36 kg za godinu dana.png
print screen/tik tok lizamarie_fit 

„Kada sam krenula na ovo putovanje, nisam znala da će to biti moje putovanje i da ću potpuno promeniti svoj život i telo,  način razmišljanja i karijeru. Desilo se da sam sve te stvari uradila usput“.

Sa svojim pratiocima otkrila je da se dugi niz godina borila sa zavisnošću od brze hrane.

Priseća da bi svakog radnog dana posle rada u vrtiću svraćala u restoran brze hrane i naručivala „hrane dovoljno za tri ili četiri osobe“. Zatim bi jela tu hranu u svom autu, „sakrila dokaze“ i vratila se kući da večera sa svojim ukućanima. Evo kako je uspela da povrati liniju, zdravlje i samopouzdanje.

1) Hodanje kao glavno sredstvo za mršavljenje

Kaže da je jedina stvar koja je konačno prekinula ciklus bila to što je počela da svakodnevno šeta . Dva meseca se obavezala da će hodati najmanje 20 do 30 minuta po noći, ponekad i do sat vremena sa prijateljem.

„Započela sam svoje putovanje jer sam želela da hodam svojim stepenicama i da ne ostanem bez daha“, kaže ona, napominjući da za to vreme nikada nije postavila konkretan cilj za gubitak težine.

„Želim da znate da je moć hodanja toliko jaka, i želim da znate da je hodanje stvar broj jedan koja mi je pomogla da smršam“, rekla je ona u objavi.

Posle tri meseca doslednog hodanja, izgubila negde između 14 i 18 kg, što je prvi put u životu da je videla tako veliku promenu na skali. U tom trenutku, postavila je cilj da hoda 10.000 koraka dnevno.

2) Izbacila je brzu hranu

Njen sledeći korak je bio da promeni ishranu. Uzdržala od strogog brojanja kalorija, ali se umesto toga obavezala se da će izbaciti brzu hranu i kuvati 80 odsto obroka kod kuće.

"To je sve što sam radila. Većinu obroka sam jela kod kuće i svaki dan sam hodala", objašnjava ona. „Želim da znate moć kalorijskog deficita i moć hodanja, to je tajna za gubitak kilaže.

3) Rutina vežbanja

Tek nakon što je izgubila prvih 18kg, počela je ozbiljno da trenira, iako još uvek nije dobila članstvo u teretani. U narednih nekoliko meseci vežbala je kod kuće dva do tri puta nedeljno, priseća se.

„Ne morate da radite najteže vežbe. Ne morate da dižete najveće tegove da biste videli rezultate. Konzistentnost i ishrana – to će vam pokazati rezultate koje želite da vidite", kaže ona.

Izgubila je 36 kg pre nego što je ušla u teretanu i počela da prati kalorije i sadržaj makronutrijenata u svojoj hrani, prakse za koje kaže da su joj na kraju pomogle, poručuju sa sajta Best life.

Sada vodi svoje klijente kroz inkrementalni pristup mršavljenja sa slaganjem navika, za koji kaže da bukvalno počinje jednim korakom. "Ne morate da radite sve - samo morate nešto da uradite", kaže ona.

Saznajte šta osoba koja ceni sebe nikada ne trpi u vezi.

BONUS VIDEO:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Sensa/A.S.