Iako je raskid toksične veze bolan i moguće je da će neke rane i dalje ostati otvorene, a vi ćete se osećati kao da se ceo svet srušio važno je da osvestite - tek sada će vaš život zablistati jarkim bojama kada. Svu punoću života osetićete tek kada ostavite loše odnose sa toksičnim ljudima iza sebe.

Naravno, moraćete preboleti, suočiti se sa bolom, tugom, negativnim mislima, ali nova faza života koja vas očekuje je svakako zdravija i bolja od negativne veze.

Šta vas čeka nakon završetka toksične veze - obratite pažnju na sledećih 10 stvari:

1. Zabava - Sada je vreme za radost. Razmislite šta volite da radite, pronađite neki hobi i zabavite se. Vaša omiljena aktivnost će vam omogućiti da krenete napred, date nove emocije i unesete u svoj život pozitivu.

2. Ponovo se povežite sa ljudima kojima je stalo do vas. Vreme je da upoznate neke nove i sjajne ljude, ali i obnovite vezu sa roditeljama, sestrama, braćom, prijateljima. Duboko u sebi, uvek ste znali da vas čekaju i da će vas dočekati raširenih ruku. Vi im značite više nego što možete zamisliti. Sada ništa neće ometati vašu komunikaciju.

3. Počećete da cenite male stvari. Cvrkut ptica, jelo koje kuva mama, poruka za dobar dan, osmeh voljene osobe, poslastica od kolege. Počinjete da cenite sve one prijatne sitnice koje će vam se desiti u budućnosti.

4. Pre sledeće veze dobro ćete razmotriti sve okolnosti i signale - Porasli ste emotivno, vaši standardi su se promenili i takođe su porasli. Posle nekog vremena bićete spremni da ponovo pustite ljubav u svoj život, jer ste sada naučili iz gorkog iskustva i znate šta ne volite u vezi. Sada ste potpuno otvoreni i jasno stavljate do znanja osobi kakav odnos očekujete.

5. Zdravlje će biti prioritet. Biti u toksičnoj vezi negativno utiče na mentalno, pa i na fizičko zdravlje. Vreme je za oporavak! Naravno, potrebno je uložiti velike napore i boriti se za sve ono što ste izgubili. Prijavite se za teretanu, hranite se zdravije, bavite se jogom.

6. Nezavisnost sada postaje izvor ponosa. Ako vas je usamljenost nekada plašila, sada je vidite kao nezavisnost. A u nezavisnosti vidite manifestaciju hrabrosti, integriteta, snage i mudrosti. Uživaćete u ovom stanju jer vaša sreća više ne zavisi od nekog drugog. Ponosićete se time što ste nezavisna i samosvesna osoba.

7. Brinite o drugim ljudima. Znate kako je biti ponižen i uvređen, ali sada iskreno pomažete onima koji prolaze kroz oporavak od toksične veze. Imate razvijenu empatiju i spremni ste drugima da pomognete.

8. Napredovanje u karijeri - Sada pred sobom imate potpuno ostavrljiv cilj i spremni ste da napredujete. Borite se za svoje snove i oni će se ostvariti.

9. Ne plašite se prepreka - Sada ste mnogo jači i svaku promenu prihvatate kao izazov. Ne plašite se neuspeha, jer znate da se nakon svakog poraza možete uzdići.

10. Eksperimenti - Vreme je da se nešto promeni! Moguće je da ćete želeti da promenite imidž ili počnete da učite novi strani jezik? Svaka promena koja će vas učintii srećnim je dobrodošla. Sada je trenutak da budete potpuno svoji i zadovoljite svoje unutrašnje ja.

Izvor: Sensa