Ljubav je komplikovana stvar, a muško-ženeski odnosi nikad nisu bili zamršenji. Ukoliko imate neku nedoumicu kada je reč o vašem budućem izabraniku, neke stvari treba da znate dok ne bude kasno. Postoji nekoliko tipova muškaraca koji su potpuno nepodobni za ozbiljnu i zdravu vezu. Ukoliko primetite bar jedan od navedenih kvaliteta, preporučujemo da se što pre rastanete od ovog kandidata. Ne treba da mislite da ćete moći da "prepravite" ili "promenite" sledeće tipove muškaraca.

Mamin dečak

Ima više od 30 godina, a još uvek živi s majkom. Tako mu je udobno i neće ništa da menja. Takva osoba počinje da izaziva sažaljenje i saosećanje sa svojim problemima: ima poteškoće na poslu, svađa se s prijateljem, nema dovoljno prihoda. Po pravilu, ovi muškarci vam ne mogu pomoći u svakodnevnom životu, oni jednostavno nisu spremni za pravi život. Ako pristanete na vezu sa njima, onda ćete se neprimetno pretvoriti u "majku". Možda vam se sva apsurdnost situacije u početku neće činiti strašnom, ali ćete vremenom osetiti koliko je nezdravo kada on u blizini nema odraslu osobu koja treba da ga stalno upućuje šta da radi i da završava njegove zadatke.

Parazit

Ovaj tip muškarca liči na "maminog dečaka". Ali paraziti takođe uspevaju da izvrše pritisak i dobiju sažaljenje, dok sami ne znaju ništa da urade. A ako se "mamin dečak" može naterati da uradi nešto, to sa parazitom ne funkcioniše. Paraziti nisu željni rada, ali se ne stide da postavljaju zahteve. Ženi će biti veoma teško da bude sa takvim muškarcem, pošto je on vešt manipulator i brzo budi kod partnerke osećaj krivice jer ne želi da radi ono što on želi.

Tiranin

Kada vidite snažnog i šarmantnog čoveka, često ne pomislite da bi on tu snagu mogao da iskoristi za nešto što nije dobro. To se odnosi ne samo na fizičku snagu, već i na dominantni karakter. Po pravilu, takvi ljudi iskoriste svoju poziciju, pronađu žrtvu i koriste ceo svoj destruktivni arsenal – uvrede, manipulacije, kažnjavanje, ponižavanje i nasilje (ne samo fizičko, već i psihičko i ekonomsko).

Narcis

Veza sa narcisom uzrokuje da žena uvek bude pod stresom i nezadovoljna. Narcisi smanjuju samopoštovanje, što izaziva dugotrajnu depresiju, bolest i napade panike. Takva osoba sama po sebi nije opasna, ali u bliskoj vezi sa njim žena može izgubiti svoje "ja" - on stalno kritikuje, obezvređuje, ukazuje na nedostatke, naglašavajući svoju superiornost. A u periodu kada vas osvaja on uvek izgleda dobro, negovan je, harizmatičan. Narcis vas lepo pazi i tera da se zaljubite u njega, ali važno je da zapamtite da on ume vešto da manipuliše, tako da je teško pretpostaviti da nema osećanja (u početku). Često žena u takvoj vezi počinje da misli da je ona za sve kriva. Narcis nije „učen“ da voli, u duši ima osećaj inferiornosti, pa koristi druge da održi svoje samopoštovanje.

Škrtica

Muškarci koji pripadaju ovom tipu stalno ograničavaju sebe i svoje partnerke u trošenju para. Ali ovde ne govorimo o adekvatnoj uštedi, to je strah od gubitka snage. Takav čovek nikada neće shvatiti zašto su potrebna nova jela, kozmetika ili nova haljina. Svaki dinar će se računati, a uz to optuživati vas za "bezobrazno trošenje“. U vezi sa škrticom žena će se stalno osećati uskraćenom i krivom.

BONUS VIDEO:

Najbolja i najgora stvar posle razvoda raskida MONDO/Uroš Arsić

Sensa/Z.A.