Komunikacija je ključ za autentičnu i duboku emotivnu vezu. Reči koje koristite mogu imati značajan uticaj na vaš odnos. Vaš partner će biti spremniji da podeli ono što oseća ako znate kako da pokrenete to pitanje. Ove 3 reči će ga navesti da shvati da ste vi tim i da može u potpunosti da vam veruje.

Razumem

Ili konkretnije: "Razumem šta osećaš“ ili "Razumem kroz šta prolaziš“. Jedna od najjačih ljudskih potreba jeste razumevanje. Kada vaš partner oseti razumevanje, on se lakše otvara i spremniji je da podeli svoje misli i osećanja sa vama. Bilo da se radi o teškom danu na poslu ili ličnom problemu, izražavanje empatije i razumevanja može učiniti čuda u jačanju veze između vas dvoje. Ovom jednostavnom rečju pokazujete mu da vam je zaista stalo do toga šta oseća.

U pravu si

Čak i ako se ne slažete uvek sa onim što on kaže ili radi, priznanje činjenice da razumete njegovu perspektivu i da poštujete njegovo mišljenje može pokazati zrelost i otvorenost u komunikaciji. Reći nekome "u pravu si" ne znači odmah da priznajete da ste pogrešili. U razgovoru možete oboje biti u pravu, a kada to kažete svom partneru, pokazujete mu da poštujete njihovo gledište. Pored toga, ova reč može brzo da okonča svaki spor, a ponekad je poželjno da je koristite za smirenost i harmoniju u vašoj vezi.

par - shutterstock_369085565.jpg
Shutterstock/RossHelen 3 magične reči otključaće srce svakog muškarca

Zanima me

Agresivna radoznalost nije poželjna u odnosu s muškarcima. Pitanja poput "imaš li devojku", "kada ste raskinuli“, "zašto ste raskinuli“, "šta želiš od veze“ mogu mu izuzetno teško pasti. Muškarci se plaše ispitivanja i, ako su imali druga neprijatna iskustva, osećaće se ugušenim. Ali magična reč "zanima me" će vam pomoći da uverite svog partnera da ne želite ništa da dobijete od tih informacija, već ste samo otvoreni za njega da podeli iskustvo sa vama. Može vam pomoći na dubljem nivou: "Zanima me zašto si se naljutio ranije kada sam rekla to i to?" Na ovaj način dajete mu prostor u kome može da se oseća bezbedno da izrazi svoja osećanja a da ne oseti da ga osuđujete.

Pročitajte šta na muškarce deluje kao magnet.

BONUS VIDEO:

Zaljubljenosti ili ljubav, sve više singl ljudi MONDO/Uroš Arsić

Sensa/Z.A.