Prema starom verovanju, kada se život organizovao po prirodnim ciklusima i mesečevim menama, mesec u kome smo rođani mnogo toga govori o nama, našem karakteru i osobinama. Prinađite svoj mesec i saznajte koje značenje nosi:

Januar

Januarom vlada drevni ili stari mesec. Vi ste rođeni vođa koji ima jasnu viziju pred sobom i tačno zna šta želi. Volite stabilnost i sigurnost, porodica vam je na prvom mestu.

Februar

Februarski snežni mesec nazivaju i gladnim mesecom zbog nedostatka hrane u poslednjem mesecu zime. Skromni ste i plemeniti, volite da pomažete drugim ljudima da počnu ispočetka i prebrode bol iz prošlosti.

Mart

Ovaj mesec označava početak proleća i buđenje zemlje. Imate visoke ciljeve i veliku želju za stvaranjem. Ništa vam nije teško, puni ste elana.

April

Aprilski mesec je pod okriljem Venere. Rođene u ovom mesecu vodi ljubav i sve što rade, rade srcem. Vole romantiku.

Maj

Maj važi za jedan od najlepših meseci jer je pun života i radosti zahvaljujući cveću koje svuda oko nas cveta i miriše. Takvi ste i vi, vedri, optimistični, zračite energijom.

Jun

Jun je bogat i plodonosan mesec u kome se ubiraju zreli plodovi. Rođeni u junu su vredni, u stanju su da učine sve što je moguće da postignu prosperitet.

Jul

Jul je vreme prosperiteta, ali nema mnogo mesta za sanjarenje, već se razmišlja o jeseni. Rođeni u julu znaju kako da održe ravnotežu između dužnosti i zadovoljstva.

Avgust

U avgustu, zbog vrućine, mesec često poprima crvenkastu nijansu, pa se stoga avgust još naziva i crvenim. Ako ste rođeni u ovom mesecu, znate kako da radite sa drugim ljudima i imate blisku vezu sa prirodom.

Septembar

Prvi mesec jeseni je vreme žetve i plodnog meseca. Rođeni u ovom mesecu imaju razvijenu intuiciju koja ih vodi pravim putem do onoga što žele.

Oktobar

Oktobar je mesec lova u mnogim drevnim kulturama, zbog čega se nekad oktobar naziva i krvavim mesecom. Ako ste rođeni u oktobru, imate jake životinjske instinkte, impulsivni ste i strastveni. Život vam daje obilje.

Novembar

Dani su sve kraći i tamni novembarski mesec nas priprema da više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Tama krije vaš pravi potencijal, koji je veliki. Imate misiju da završite neki nedovršeni posao predaka.

Decembar

Početak zime obeležava pojava hrastovog meseca. Ako ste rođeni u ovom mesecu, imate snagu, a ako je iskoristite na pravi način, pomoći će vam da preživite sve poteškoće na koje naiđete.

Izvor: Sensa