Večeras počinje faza mladog Meseca, a to znači da je idealno vreme za nove početke! Samim tim, došao je trenutak za promene. Mlad Mesec donosi novu, svežu i moćnu energiju koja nam može pomoći da pokrenemo nove projekte, napravimo planove i definišemo ciljeve, da se oslobodimo štetnih navika, očistimo od loše energije i negativnih misli, kao i svega onoga što nas koči i sputava.
Bićemo inspirisani za promene, raspoloženi da radimo i stvaramo, dobićemo sjajne ideje…

Postoji dosta rituala koji se mogu sprovoditi za vreme mladog Meseca kako bi se što bolje iskoristila njegova energija. Jedan od njih je ritual s perom koji simbolizuje prihvatanje i prepuštanje životu. Kada nađete pero, držite ga neko vreme u ruci i setite se koji vas problemi trenutno muče i šta je to što biste voleli da otpustite. Kada budete spremni, pustite pero da ga oduva vetar ili ga sami oduvajte. Na ovaj način i probleme i poteškoće terate od sebe daleko.

Još jedan ritual koji se sprovodi tokom trajanja mladog Meseca jeste paljenje sveća. On predstavlja način da neke stvari privedemo kraju i da simbolički počnemo iznova. Razmislite o tome čega biste želeli da se rešite u svom životu i šta želite da očistite iz svoje podsvesti. Upalite sveću, a nakon nekoliko trenutaka dunite u plamen da se ugasi. Gašenje vatre simbolizuje kraj, konačnost. Gašenjem sveće gasimo, tj.teramo svoju tugu, razočarenje, krivicu, stid, bes… Sličan ritual je zapisivanje problema na pračetu papira koji se zatim baci u vatru. 

Šta još možete uraditi za vreme mladog Meseca kako biste privukli dobru energiju i ispunili svoje želje, pogledajte u videu ispod.

Afirmacije za mlad Mesec TikTok/carissa.1111

Izvor: Sensa