Šta prvo vidite kada si pogledate u ogledalo? Za mnoge ljude njihovo telo je predmet za kritiku i osudu, izvor stida i manjka samopouzdanja. Živimo u svetu u kome ljudi iz nekog razloga ne znaju (ili ne žele) da vole i cene sebe. Ako svaki put kada pogledate sebe u ogledalo vidite nesavršenosti, višak kilograma, celulit strije, onda ste se distancirali od svoje duše. Udaljili ste se od sebe, razvili prema sebi neprijateljski stav i ugrozili svoje samopouzdanje.

Vreme je da sebe podsetite - Lepi ste i fantastični baš takvi kakvi jeste, bez obzira na fizičke mane koje kod sebe uviđate. Nesavršenosti često postaju odlika savršensti, čine vas unikatnim, drugalijim i prelepim.

U nama postoji toliko lepote i topline, samo treba da otvorite oči i sagledate ih. Posmatrajte pozitivne stvari i budite zadovoljni onim što imate, zahvalite se na tome. Naravno, treba brinuti o svojoj zdravlju i lepoti, ostaviti loše navike i posvetiti se ličnom razvoju, ali nemojte biti osoba koja će samu sebe stalno da kritikuje i ponižava. Oslobodite se stereotipa i budite svoji: pametni, lepi i samouvereni ljudi. Samo mi možemo odlučiti kako ćemo se odnositi prema sopstvenom izgledu. Da li ćete se stideti sebe? Ili prihvatiti sebe u bilo kom telu?

Bez obzira da li nosite veličinu XS ili XXL, i dalje ste lepi. Ponekad sami sebe osuđujemo i kritikujemo oštrije nego što nam bilo ko drugi može suditi. Zato prestanite da se gledate u ogledalo i da istražujete sve mane za koje mislite da imate i počnite da shvatate svu lepotu koju zaključavate u sebi.

Ne očekujte da će vas drugi posmatrai kao lepu i sjajnu osobu i pružiti vam ljubav ako to isto vi ne pružate sebi. Kada sebi pružite ljubav i poštovanje, počećete da otključavate svu svoju lepotu i zračićete predivnom energijom koja osvaja.

Život je kratak! Da li ćete sebe mrzeti sledećih 20-30-40-50 godina, a da ne shvatite koliko ste lepi. Ili ćete ipak prihvatiti sebe, postići veliki uspeh i biti zadovoljni sobom i svojim telom svih ovih godina? Biti srećan do kraja života zvuči veoma primamljivo, zar ne? Izbor je u potpunosti na vama. Već danas odlučite da ćete voleti sebe!

Izvor: Sensa