Devedesetih godina bila je neprevaziđena na modnoj pisti, ali i gde god da se pojavi, jer je plenila svojom lepotom, savršenom figurom i gracioznošću. Nekadašnji supermodel Sindi Karaford danas ima 56 godina. Godine su, normalno, ostavile traga na njenom licu i telu, ali to je proces kroz koji svi neminovno moramo da priđemo. Sindi je zadržala prirodan izgled, kao i figuru, iako se više ne bavi aktivno manekenstvom. Ipak, priznaje da njeno telo više nije kao nekada i da mu je danas potrebno mnogo više vremena da se oporavi i regeneriše, ali je to naučila da prihvati.

Na pitanje koje je tajna njene lepote, izjavila je da nema tajne.

- Tajne lepote nisu tajna, jer ih svi znamo. To su zdrav život pre svega, dovoljno sna, hidratacija, nikako pušenje. Tajna je da u tome što radite budete dosledni.

Svoju manekensku figuru sadržala je i danas, a duguje je disciplini. Sindi je među prvima pre skoro 30 godina izbacila VHS kasetu s aerobik vežbama za celo telo, tako da joj fizička aktivnost stoji na visokom mestu kada je održavanje vitokosti, ali i zdravlja u pitanju.

- Jedan trening ne daje rezultat, ali konstantno treniranje, godinama, naravno da da. Moj trening se sastoji od kardia koji uključuje trčanje, skakanje na trambolini, a zatim prelazim na vežbe snage s tegovima. I tako minimum tri puta nedeljno, a često i češće. Dok trčim, volim da slušam muziku ili audio knjige. Aktivna sam tokom celog dana. Kada ne treniram, onda dosta šetam, hodam uz stepenice - otkrila je nekadašnja manekenka.

Što se tiče ishrane, Sindi je disciplinovana, ali ne previše stroga.

- Moj moto je„ budi 80 odsto dobar, 80 odsto vremena“. Počinjem dan šoljom zelenog čaja. Mom telu to veoma prija. Nakon toga pojedem doručak. Moj najčešći izbor je proteinski šejk koji kombinuje bademovo, kokosovo mleko i proteinski prah. To mi daje dovoljno energije za sve! Svakog dana za ručak i večeru obavezno imam i neku vrstu salate, izbegavam proizvode od belog brašna, kao i pirinač i testeninu. Kad poželim da se počastim, pojedem malo crne čoklade ili popijem koktel - izjavila je Sindi.

Izvor: Sensa