Čim dođe vreme za kratke haljine i suknje, dame odmah razmišljaju o dijetama ne bi li skinule koje kilo. Ipak, lekari savetuju da prvo vodite računa o zdravlju, a teok onda o izgledu. Bitnije je u kakvom je zdravstvenom stanju vaš organizam, a ne broj na vagi, zar ne? Stoga ne bi bilo loše da s vremena na vreme uradite detoks organizma. Na taj način ćete izbaciti nagomilane toksine i vodu i uneti hranljive materije koje će i te kako koristiti vašem telu.

Jedan od sjajnih sastojaka je kurkuma. Ona ima snažno protivupalno dejstvo, antibakterijsko i antivirusno. Poboljšava izgled kože, ublažava bolove... Odlično se slaže sa đumbirom, korenom bogatim antiksidansima i vitaminom C koji se inače preporučuje kao glavni pomoćnik u procesu mršavljenja, ali i protiv mučnine. Ako dodate još nekoliko moćnih biljaka, dobijate snažni napitak koji će telu obezbediti vitamine, minerale i antioksidante, a u isto vreme neutralisati slobodne radikale, toksine i višak vode.

Evo šta je potrebno:

- Sok od pola limuna

- koren đumbira (oko 1,5 cm)

- 1 stabljika celera

- kriška ananasa

- 1 kašičica kurkume

- 1/2 šolje mleka po izboru (može i biljno)

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Ako je previše gusto, dodajte malo vode. Ukoliko vam je kiselo, dodajte kašičicu meda. Pijte smuti ujutru, pre doručka. 

Još jedan recept za detoks napitak pogledajte u videu ispod:

Smuti za detoksikaciju TikTok/zamansbusykitchen

Izvor: Sensa