Mršavljenje podrazumeva promenu načina ishrane, izbaegavanje šećera i brze hrane, vežbanje, ali i prirodne stimulanse za ubrzanje metabolizma, detoksikaciju i izbacivanje viška tečnosti. Najbolji pomoćnici u mršavljanju svakkao su začini! Ove zanimlnjive biljke koje jelima daju posebnu aromu, ssadrže nutrijente koji mogu biti presudni za mršavljenje. Moguće je da većinu njih imate u kuhinjii - proverite ova 3 začina:

Peršun

Mnoga jela ne možemo zamisliti bez peršuna, posebno domaću supšu. Međutim, malo ko zna da je peršun prirodni diuretik i da posstiče izbacivnaje viška tečnosti iz tela. Na taj način ubrzava metabolizam i pomaže da smršate.

Origano

U italijanskoj kuhinji origano je začin broj 1, ali važno je da znamo i da je origano neverovatna biljka puna bioaktivnih spojeva poput polifenola i flavonoida. Ova jedinjenja pomaže i u regulisanju insulina u telu, kao i telesne težine. Još jedna prednost origana kada je reč o mršavljenju jeste pomoć kod zatvora - poboljšava probavu.

Ruzmarin

Ruzmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji ćelija, ali reguliše i šećer u krvi i podstiče ubrzanje metabolizma. Vekovima se ruzmarin koristi u alternativnoj prirodnoj medicini. Pomaže i da s eoslobodite viška tečnosti i nadutosti.

Pogledajte u video prilogu ispod kako možete napraviti napitak za mršavljenje od peršuna!

Napitak sa peršunom za mršavljenje TikTok/lovepeaceandmuscle

Izvor: Sensa