Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako steći nephodnu fizičku i mentalnu kondiciju: pilatesom za dugovečnost i dobro zdravlje

Pilates nudi veliki broj vežbi koje se osmišljavaju individualno za potrebe korisnika. Pilates je, takođe, baziran na naučnim saznanjima o anatomiji...

  Izvor: Foto: Profimedia

Zdrav duh i zdravo telo podržavaju jedno drugo. Suština pilatesa nije da na brzinu smršate ili definišete mišiće, već da ceo život koristite ove vežbe kako biste ostali funkcionalni i vitalni do duboke starosti. Prateća pojava je lepo izvajano telo i graciozno držanje.

Pilates je prefinjena forma vežbanja koja je sve popularnija u svetu, a i kod nas. Beograd je krajem 2015. godine ugostio predstavnike kompanije Balanced body koji su došli iz SAD-a kako bi procenili mogućnost da naš glavni grad uskoro postane centar pilates obuke za ovaj region Evrope. Nora St. John i Al Harrison su već dve decenije zaduženi za edukaciju u velikoj Balanced Body kompaniji koja je najznačajnija škola pilates instruktora i najveći proizvođač pilates opreme u svetu, a ujedno i promoter zelenih ekoloških tehnologija. Jedan od njihovih najvećih projekata nosi naziv Pilates on Tour, a radi se o petodnevnim intenzivnim seminarima koji se održavaju u raznim gradovima sveta i kojima mogu prisustvovati kako instruktori pilatesa, tako i početnici koji žele da nauče osnove ove tehnike.

Nakon Londona, Venecije, Istanbula, Hong Konga, Čikaga i drugih gradova, i Beograd će se već na proleće pridružiti velikoj svetskoj pilates zajednici, i to na inicijativu dve pilates instruktorke, Nađe Hadžistević (Like pilates studio) i Katarine Kuljače (Feel pilates studio), koje su i same sticale znanje na Balanced Body seminarima.

Poze arabeska: pilates vežba za najduži meridijan vitalne energije u telu...

Nađa Hadžistević, pilates instruktor i life coach, presrećna je što je konačno ostvarila svoju želju da Balanced body dovede u Beograd i Srbiju. Pre par godina, moja drugarica Katarina Kuljača otišla je u Njujork na pilates edukaciju. Bila sam jako tužna što nisam i ja tada mogla da budem tamo, te sam odmah na internetu ukucala ‘pilates u Evropi'. Pronašla sam Pilates on Tour London. Tog proleća sam već bila tamo. Počela sam da pohađam njihove seminare u Londonu i Veneciji. Očarali su me svi instruktori koje sam upoznala i neverovatna energija u kojoj su se kupali svi učesnici.

Tako se rodila ideja da im predložim ovu saradnju. Pilates seminari se održavaju u velikim, prostranim konferens holovima ili hotelima, gde se tokom pet dana, pored edukacija na pilates spravama (reformer, cadillac, chair, spine corrector, ladder barrel) obučavamo i vežbamo i na parteru tzv. MAT pilates. Svaki dan se stavlja akcenat na neki aspekt pilatesa, usko specijalizovanih tema (za mobilnost kičme, vežbe za mobilnost karlice, jak core itd.), gde se uz najbolje pilates instrukore i predavače prolazi kroz teorijski i praktični deo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj