Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joga vežba ukrštanja ruku iznad glave: asana za brzu energiju (HASTA UTTHANASANA)

Joga vežbu ukrštanja ruku iznad glave - Hasta Utthanasanu - ponovite onoliko puta koliko prija, ali ne manje od 4 kruga...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Raširite noge, stavite ruke uz telo. Zatvorite oči. Podižite polako ruke, tako da osetite milimetar po milimetar pokreta. Pažnja je na dlanovima i prostoru između dva dlana. Pola kruga je udah, dlanovi su okrenuti na dole. Kada ruke dođu tako da budu paralelne sa podom, dlanovi se okreću na gore i ide izdah. Iznad glave se ruke ukrštaju (bez da se dodirnu) i sa udahom idu dole, dlanovi okrenuti na gore, da bi se, nakon što postanu paralelni sa podom, okrenuli prema dole, sa izdahom.

Dok traje pokret traje i udah i izdah (pokret i dah usklađeni). Usporavajte svesno pokret da bi produbili dah. Svaki milimetar pokreta treba da bude praćen pažnjom, svest je na oba dlana istovremeno i na prostoru između dlanova. Ako se vežba pravilno radi (sa pažnjom i osećajem pokreta), već nakon drugog, trećeg kruga, treba da osetite ruke teškim, kao i prostor između dlanova. Ponovite vežbu onoliko puta koliko prija, ali ne manje od 4 kruga.

Potpuno joga disanje: trbušno, grudno i klavikularno disanje umesto plitkog stresnog daha...

Nakon vežbe sedite u položaj za meditaciju, stavite ruke ispred sebe, dlanove 10 cm jedan od drugog i zatvorenih očiju milimetarskim pokretima širite i približavajte dlanove jedno drugom tako da osetite energiju između. Znači, blago gibanje kojim približavate i udaljavate jednu ruku od druge. Kada taj osećaj energije između dlanova postane baš jak (osećaj kao da imate magnet između dlanova) polako širite prostor, kako bi bila veća površina te energije koju osetite.

Izvor: Umetnost pokreta yoga

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj