Ušli smo u vreme nove evolucije: menjaju se vibracije, kako ljudske tako i planete Zemlje.

Svet koji nam je poznat brzo se menja, život je sve manje predvidiv, stara pravila kao da više ne važe.

Da li primećujete te promene? Imate li osećaj da se vreme ubrzava, da životni stavovi traže da se preispitaju, da naizgled živimo isto, a sve je drugačije?

Mnogo pametnji od nas tvrde da ljudska duša podiže svoje vibracije, da teži svetu harmonije, ljubavi, empatije, duhovnosti... Sve se to dešava brzo, a telo mora biti na visini zadatka kao nikada pre - lep, zdrav, čist, funkcionalan i siguran dom našeg unutrašnjeg bića. Bez toga ne možemo pratiti intenzivne energetske promene prirode koje su već u toku i bićemo van igre, van tog fascinantnog preobražaja, a data nam je ta privilegija da možemo biti njegovi svedoci.

5 bolnih znakova kojima vam duša pokazuje da je spremna za novi rast...

Ako želimo da se podignemo na sledeći stepenik svesnosti, pre svega se moramo zapitati: ŠTA JE S NAŠIM TELOM? Znamo li mi kako je ono? Imamo li vremena da oslušnemo njegov govor? Treba li mu nešto, da li je umorno, da li ga nešto muči? Taj unutrašnji dijalog je preko potreban i ako je iskren, uvek će nas odvesti do pravih odgovora.

Ono što je sigurno - biće vam potrebno više odmora , više vežbe, bolja ishrana. Preko vam je potreban i čistiji životni prostor, oslobađanje od toksičnih međuljudskih odnosa, a više nego ikada potrebno vam je izbacivanje iz organizma svih nagomilanih otrova - hemijskih i emocionalnih.

Ako prigrlite misao o svemu tome, ako slušate svoju intuiciju i glas svog tela, ako napravite male promene u životnom stilu, prigrlili ste ponovo prirodu i postali deo njenih radosnih promena.

PageBreak

Mantra Put mira i asana "dijamant"

U slučaju da vam je potrebna pomoć ili usmerenje, postoji više načina da se kroz holističke savremene tehnike taj proces ubrza. To se odnosi na tehnike dijagnostike energetskog stanja organizma, na sistem popunjavanja energetskog deficita, balansiranja i energetskog pročišćenja, na stručno vođenu detoksikaciju organizma, na pažljivo odabran sistem vežbanja, a i na pomoć kod oslobađanja od opterećujućih emocionalnih stanja.

Toliko je izazova oko nas da je ova pomoć spolja gotovo neophodna. Jedino tako telo će biti dovoljno pročišćeno i protočno da naša svest (inače zarobljena u bolovima, umoru i stresu) bude slobodna da svedoči stvaranje predivnog novog sveta.

Na ovaj način pomoći ćemo telu da se i ono brže menja, prilagođava i sačuva, sve do onog trenutka kada će naša percepcija postati drugačija i kada ćemo, tad već na višem nivou svesnosti, momentalno moći da sagledamo svaki problem.

Anđeli pomažu pri izboru partnera: 5 najčešćih pogrešnih uverenja o srodnim dušama...

Tražeći mir u sebi, pronađite mir za ceo svet.

Klasična mantra Put mira

Od nestvarnog odvedi me ka stvarnom
Od mraka odvedi me ka svetlosti
Od smrti odvedi me ka besmrtnosti.
Neka sva bića žive u sreći,
Neka sva bića žive u miru,
Neka sva bića postignu jednakost
Neka sva bića dostignu samoostvarenje
Neka sreća ovlada celim svetom.
Om, Šanti, Šanti, Šanti.
(Om, Mir, Mir, Mir)

Joga položaj Vajrasana za relaksaciju i meditaciju: asana "dijamant" ubrzava cirkulaciju

Budite utvrđeni i stabilni kao stena. Ovo je jedina asana koja može da se izvodi nakon jela jer ubrzava cirkulaciju.

Sesti na pete, sastaviti kolena, ispraviti leđa i vrat, dlanove staviti na kolena i gledati ispred sebe ili zatvoriti oči. Disati smireno, svojim ritmom.

Dejstvo: Ova asana je veoma prijatna za relaksaciju i meditaciju, a pored toga služi i kao početni stav za veliki broj drugih asana. Korisna je za one koji imaju slabe članke i ravne tabane. Otklanja reumatske bolove u kolenima i ubrzava rad digestivnog trakta. U ovoj pozi, kao i u svim ostalim na kolenima, potrebno je podmetnuti meku prostirku.

Izvor: Sensa