Ako želite da napravite nešto ukusno i kremasto za svoju proodicu i goste, predlažemo vam jedinstvenutortu koja se topi u ustima.
Nakon što je probaju, svi će želeti da prepišu ovaj recept od vas.
Tajna je u kombinaciji kremaste i hrskave strukture, a evo kako da napravite jednu od najukusnijihposlastica za samo par minuta.
Pročitajte još:
Sastojci:
- 400g integralnog keksa
- 150 g putera
- 250g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 60 g smeđeg šećera (može is tevija kao zamena)
- 150g zamrznutih jagoda
Priprema:
Integralni keks izlomite na sitne komadiće, pa ubacite u blender. Mutite dok ne dobijete strukturu peska.
Pročitajte još:
Istopite puter, pa pomešajte sa keksom. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte kao podlugu (krug ili pravougaonik, po želji). Ostavite malo smese od keksa za gornji sloj.
Zamrznute jagode ostavite da odstoje par sati pre pripreme na sonoj temperaturi i u cediljci kako bi se ocedile od suvišne tečnosti. Dodajte ih u smesu sa sirom.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je sipajte u smesu sa jagodama i sirom. Dobro rulno uizmešajte ceo fil, pa a ravnomerno nanesite na podlogu od keksa.
Preko fila pospite preostali mleveni integralni keks.
Uživajtre!
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi