Tokom leta uglavnom biramo jela u kojima dominira povrće i spremamo laganijevarijante recepata. Tri zvezde ovog godišnjeg doba svakako su tikvice, paradajz i paprika, a sada vam donosimo recept za punjenu papriku kakvu još niste probali.

Fil za punjenje priprema se od 2 super namirnice, idealne za leto - od fetasira i crnih maslina. Dodaje se i idealan izbor začina koji daju dodatnu aromu u carstvu ukusa. Ukoliko ste vegetarijanac ili iz nekog razloga izbegavate da jedete meso, ovo jelo može biti sjajna ideja za vaš jelovnik. Evo recepta!

Recept za paprike punjene feta sirom i maslinama

Sastojci:

  • 6 komada mini šilja paprika
  • 35 g sitno iseckanih maslina
  • 100 g feta sira
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice origana
  • 1/4 kašičice estragona
  • 1/4 kašičice čili mlevene paprike
  • Biber
  • 1 kašičica paradajz soka

Priprema:

Očistite paprike od semenki i peteljke, a masline od koštica. Ubacite masline u blender i miksajte dok ne napravite jedinstvenu smesu. U posudu sipajte fetu, jaje, sve začine i paradajz sok. Sve dobro izmešajte kašikom, pa počnoite da punite paprike.

Vatrostalnu posudu ili šerpu u kojoj ćete peći premažite maslinovim uljem i paprike polite sa malo maslinovog ulja. Ubacite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Uživajte u ukusu! Ove paprike možete jesti i tople i hladne, za ručak ili kao predjelo.

Izvor: Sensa