Mnoge žene pate od PMS-a to jest predmensturalnog sindroma. Nije u pitanju oboljenje, već hormonalno stanje. Upravo disbalans hormona utiče na pojavu određenih simptoma koji su individualni, a u najčešće spadaju promena raspoloženja, razdražljivost, grčevi u stomaku, naduvenost, bezvoljnost, umor, problemi sa snom, glavobolja...

PMS tegobe se mogu razlikovati iz meseca u mesec, ali i tokom života. Neke žene sa godinama imaju izraženije simptome, a drugima oni postaju blaži. Mogu se javiti u sredini menstrualnog ciklusa ili nekoliko dana pre samog menstrualnog krvarenja.

Ako i vi patite od PMS-a, probajte da redovno pijete umirujući čaj od mešavine lekovitog bilja koji će vam pomoći da postignete hormonalni balans. Možete ga piti nekoliko dana pre ciklusa ili svakodnevno, kao preventivni tretman. Ipak, preporučuje se da se pre upotrebe konsultujete sa svojim lekarom, posebno ako pokušavate da ostanete trudni ili dojite.

Sastojci:

  • 1/3 šolje cvetova crvene deteline
  • 1/3 šolje lista maline
  • 1 štapić korena sladića, izlomljenog na nekoliko delova ili 1 kesica čaja od sladića
  • 1/3 šolje korena maslačka
  • 1 kašika narendanog đumbira

Napunite bokal začinskim biljem, zatim sipajte proključalu vodu, promešajte i ostavite poklopljeno da odstoji pola sata. Procedite i pijte.

Izvor: Sensa