Svi u nekom trenutku ostanemo bez ideja za doručak, a naročito ako ne jedemo kod kuće već na poslu. Tada je najčešći izbor nezdravo pecivo prepuno trans masti i belog brašna. Predlažemo da probate granolu, domaći musli koji se pravi za više dana, čuva u tegli, a može da se jede sa mlekom, jogurtom ili po želji. U granolu možete staviti sve što volite- različite vrste pahuljica, suvog voća, orašastih plodova, kokos...i tome obezbediti svom telu važne hranljive sastojke i vitamine. Ako ne vodite računa o kalorijskom unosu i nemate problema sa povišenim šećerom, u granolu možete staviti i komadiće čokolade. Izbor je na vama!
Evo jedno predloga:
- 5 šolja ovsenih pahuljica
- pola šolje seckanih oraha, badema ili lešnika (illi mešavina svega toga)
- pola šolje bundevinih semenki ili susama, suncokreta...
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 šolje seckanog suvog voća (kajsije, smokve, šljive…)
-prstohvat soli
- 1/4 šolje ulja po želji (maslinovo, od koštica grožđa, susamovo...)
- 3 kašike meda
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke pa dodajte ulje i dobro izmešajte. U pleh stavite papir za pečenje, pa smesu ravnomerno rasporedite preko. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 150 stepeni. Kada je pečeno, izvadite iz rerne, a nakon što se skroz ohladi- izlomite rukama. Čuvajte u tegli ili u metalnoj posudi i jedite sa mlekom, jogurtom, sokom ili kako već najviše volite.
Izvor: Sensa
Ako žena ima ovu osobinu, obara muškarce s nogu: Labkovski kaže da njena tajna moć nema veze sa uskim strukom
Koji je vaš životni moto? Vaša omiljena banana otkriva da li vam je ključ vreme, iskustvo ili zlatna sredina
Sreća stiže za 3 horoskopska znaka 2. aprila 2025: Jezde na talasu optimizma i podstiču druge na promenu
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke