Pripremite ukusnu i zdravu tortu za celu porodicu sa jabukama, a glavni i tajni sastojak koji je čini dijetalnom i menja brašno jesu ovsene pahuljice. Ovaj jednostavan i ukusan desert se priprema brzo, a biće savršen izbor za slatku užinu.

Mogu je spremati i potpuni početnici u kuhinji, a biće još ukusnija ako dodate malo cimeta i puno ljubavi. Za najmlađe, savršeno se slaže uz šolju toplog mleka.

Sastojci:

  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 400 ml mleka
  • 2 jaja
  • 40 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 8 g praška za pecivo
  • 50 g vašeg omiljenog bobičastog voća
  • 2 jabuke
  • buter

Priprema:

Ovsene pahuljice potpopite u mleku, promešajte i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Za to vreme umutite ručno 2 jaja, pa dodajte šećer i nastavite da mutite, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dobro izmešajte pa sipajte u smesu sa žumancima ovsene pahuljice sa mlekom i dobro izmešajte. Iseckajte jabuke na kockice.

Pleh ili kalup za torte podmažite buterom. Sipajte smesu sa ovsenim pahuljicama i ravnomerno raspodelite. Preko pospite bobičasto voće, pa iseckane jabuke. Možete dodati i malo cimeta, a na vrhu dodajte malo iseckanog putera.

Uživajte!

Izvor: Sensa