Svakodnevno se suočavamo sa stresnim situacijama, a koliko je važna aza fizičko, hrana takođe utiče i na psihičko zdravlje. Postoje namirnice koje pomažu u borbi protiv stresa: orašasti plodovi, ovsena kaša, crna čokolada, zeleno lisnato povrće, borovnica citrusi idr.

U borbi protiv stresa najvažnije je da uzimate izbalansiranu ishranu sa puno svežeg voća i povrća. Možete praviti razne salate, poslastice od voća, ali i smutije i napitke.

Jedan takav napitak je ovaj od 3 sastojka, koji ne samo da pomaže protiv stresa i uznemirenosti, već je sjajan čistač tela od toksina i podstiče imunitet. Pomorandža je puna vitamina C, a sam miris ovog voća podstiče raspoloženje i umiruje. Često se eterično ulje pomoranže koristi u meditaciji za umirenje i opuštanje.

Cvekla je dobar borac protiv anemije i snižava povišen krvni pritisak. Puna je vitamina i minerala, a istraživanja pokazuju da povoljno deluje i na nervni sistem. Celer sadrži ftolide, supstance koje deluju relaksirajuće na arterije i smanjuju i lučenje hormona stresa.

Evo kako da od ove 3 supermoćne namirnice napravite ukusan i zdrav sok u kojem može da uživa cela porodica!

Sastojci:

  • 2 skuvane cvekle
  • 3 pomorandže
  • 3 štapića celera

Celu pripremu soka pogledajte u video prilogu ispod!

Napitak protiv stresa, anksioznosti i toksina TikTok/miss_alaoui_official

Izvor: Sensa