Stigle su maline, voće koje još zovu "crvenim zlatom", ali i superhranom. Ovo bobičasto voće prepuno je zdravih nutrijenata - vitamin, C, E i K, B, skoro sve minerale, ali u manjoj količini, a najviše antioksidanata. Oni imaju važnu ulogu u borbi protiv oksidativnog stresa i slobodnih radikala.

Maline su niskokalorične. u 100 g imaju samo 52 kalorije. Osim u sirovom stanju, mogu se jesti u poslasticama. Naša preporuka je da to budu zdravi slatkiši koje sami pravite kod kuće. Evo recepta za zdrave korpice koje se brzo i lako pripremaju:

Prvi sloj

- 2 kašike ovsenog brašna (možete i neko drugo)

- 2 kašike mlevenog lešnika

- 2 kašike seckanih badema

- 1 kašika meda

- 10 ml biljnog mleka

Fil

- 3 kašike kikiriki putera (ili nekog drugog, na primer od indijskog oraha)

- 2 kašike meda

- 2 kašike biljne pavlake

- 20 g malina malina

Priprema:

Prvi sloj: Sjedinite sve sastojke, a zatim stavite po kašičicu na dno silikonskog kalupa. Utisnite rukama. Stavite u zamrzivač da se stegne dok pravite fil.

Na srednje jakoj vatri pomešajte sve sastojke za fil osim malina. Mešajte dok se dobro ne izjednači i ne karamelizuje a zatim dodajte deo malina i sklonite sa vatre.

Izvadite kalupe iz zamrzivača,pa preko prvog sloja stavite fil. Stavite odozgo maline, pa vratite u zamrzivač na još pola sata. Izvadite desetak minuta pre služenja.

Izvor: Sensa