Ako jedete dosta industrijske, nezdrave hrane, slatkiša, živite stresno, pušite, pijete alkohol, u vašem organizmu preovladava kisela sredina, a to slabi umuni sistem organizma. Simptomi takvog stanja mogu biti česte prehlade, bronhitis, gojenje, poremećaj sna, umor, vrtoglavica, loš kvalitet kože, noktiju i kose… Konstantna kiselost može da uzrokuje brojne bolesti- dijabetes, pojavu osteoporoze, čak i tumore. Zato je važno da održimo ravnotežu između kiselina i baza u našem telu.

Osim pravilnog izbora namirnica o čemu možete pročitati ovde, možete pripremiti alkalnu vodu. Ona hidrira naše ćelije, što jej ključno za pravilno funkcionisanje organizma, a samim tim poboljšava opšte zdravlje. Istraživanja pokazuju da ćelije tumora ne mogu da nastanu u alkalnom okruženju našeg tela. Alkalna voda pomaže organizmu da se intenzivnije oslobodi toksina, usporava proces starenja, reguliše pH nivo, poboljšava varenje i dobra je kao prevencija za mnoge bolesti.

Kako se priprema alkalna voda?

Sastojci:

- 1 limun

- 2 l vode

- 1 kašičica himalajske soli

Priprema:

U veću flašu sipajte vodu, sok od limuna i so. Ostavite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi. Sledećeg jutra popijte u manjim gutljajima čašu vode na prazan stomak. Postepeno povećavajte jutarnji unos alkalne vode dok ne stignete do 500 ml. Ostatak vode možete koristiti tokom dana umesto obične vode.

Napomena: Da biste smanjili kiselost organizma, morate obratiti pažnju i na ishranu, kao i na druge nezdrave navike.

Izvor: Sensa