Punjene paprike su jedna od omiljenih letnjih kulinarskih užitaka, a da li ste čuli za punjeni paradajz? Donosimo vam recept za ručak bez mesa, a fil sa kojim se puni paradajz sastoji se od savršene kombinacije različitih vrsta sira, jaja i začina.

Možete ga spremiti kao posebno gurmansko iznenađenje za porodični ručak, ali i poslužiti kao predjelo kada dođu gosti. Peče se samo 20 minuta, a sprema za tili čas. Za pola sata na stolu ćete imati savršeno jelo - paradajz će pustiti sok, sir će se istopiti, a jaja daje poseban ukus. Evo recepta!

Sastojci:

  • 3 paradajza
  • 1 mladi luk
  • 50g mocarele
  • 3 jaja
  • ulje
  • so,biber
  • majonez (po želji)
  • 60g kačkavalja

Priprema:

Isecite gornji deo paradajza i sačuvajte "kapicu". Izdubite unutrašnjost paradajza tako da postane prazan. Mladi luk iseckajte, pa stavite na dno paradajza, dodajte u svaki parčiće mocarele, pa u svaki izlijte po jedno celo jaje.

Podmažite vatrostalnu posudu. Poređajte prethodno isečene "kapice", odnosno gornji deo paradajza i na svaku stavite po jedan paradajz. Začinite punjeni paradajz sa soli i biberom, dodajte ponovo mladi luk, malo majoneza (po želji) i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni.

Pogledajte ceo postupak pripreme u video prilogu ispod!

TikTok/ polys_cuisine Punjeni paradajz sa sirom i jajima

Izvor: Sensa