Jedno od omiljienih povrća kod nas jeste kupus - nije skup, a predstvlja riznicu telu potrebnih elemenata. I kupus, baš kao i sve drugo povrće, najviše nutrijenata ima u svežem stanju. Odlian je za varenje i uopšte metabolizam, jača imuni sistem i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom. Iako se kod nas najčešće zimi jede kiseli kupus u sarmi ili kao podvarak, a u letnjoj setoni u salati ili pak sladak kupus, nije loše isprobati jednostavan recept koji kupus pretvara u meso. Šnicle od kupusa možete služiti kao glavno jelo, uz salatu ili neki preliv.

Sastojci

  • 1 glavica belog kupusa
  • 1 kašićčica soli ili soli po ukusu
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica bibera
  • 300 ml terijiaki ili soja sosa
  • 5 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika gi puter
  • 1 kašičca belog luka u prahu
  • mešavina salata
shutterstock_2249072547.jpg
Shutterstock 

Priprema

  1. Glavicu kupusa podelite po dužini na komade identične veličine da liči na šnicle.
  2. Propržite svaku šniclu na gi puteru dok ne porumeni, a potom prebacite na pleh, premađite ih maslinovim uljem, posolite i peći na 230 stepeni.
  3. Na tanjir stavite terijaki ili soja sos, na njega stavite kupus i premažite ga terijiaki ili soja sosom.
  4. Ukrasite jelo mešavinom salate i začinite maslinovim uljem.

BONUS VIDEO:

Praziluk pečen sa parmezanom Instagram/camillechamignon

 Sensa/Z.A.