Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekovita vežba disanja koju možete da radite u krevetu: nežno masira pluća, srce i mozak

Vežba disanja za unutrašnju masažu organa i ćelije pune energije - evo kako da je sami uradite!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sedite udobno ili lezite, ispravite leđa, i načinite jedan udah kroz nozdrve i samo podstaknite rad dijafragme, što će izazvati efekat balona u vašem stomaku. 

Udahnite kroz nos i dozvolite da udah traje što duže, da bude što sporiji, kroz nozdrve, bešuman ako je to moguće, da se prilikom udaha širi samo stomak u balon i da grudni koš ostane nepomičan. Izdah neka bude na usta, opuštajući i bez kontrole.

Povezane vesti

Za neke od vas ovo će biti vrlo lagano, dok će za nekoga biti malo intenzivnija vežba. Ovom vežbom podstiče se rad u donjim kapacitetima pluća, koja su kod nepravilnog disanja najneaktvnija. Težina koju biste mogli da osetite kod ovakve vežbe dolazi od mišića dijafragme koji se dugo vremena nije pokretao ili se minimalno pokretao. Ova vežba diretno utiče na ovaj elastični mišića i aktivira ga nadole, otvarajući kapacitete u donjem delu pluća.Dah se produbljuje, energizuje, šalje više kiseonika do ćelija u tkivu, vrši se razmena gasova i telo oslobađa više ugljen-dioksida, što dovodi do smanjenja toksina. Možete osetiti pokretanje energije u svom telu, kao i dodatno opuštanje kada se izdah produži. 

Povezane vesti

Dozvolite sebi da ovom vežbom započnete svoj dan dok ste još u krevetu. Ponovite udah i izdah deset puta. Ponovite ovu vežbu disanja i uveče i pripremite se tako na okrepljujući noćni san. Dovoljno je da uveče malo produžite svoj izdah u odnosu na udah, kako bi se telo i um dodatno opustili od svih dnevnih izazova. 

Pravilno disanje iz dijafragme dovodi do nežne unutrašnje masaže svih organa, posebno organa za disanje i varenje. Dijafragma svojom elastičnošću masira srce, pluća i stomak. Krv se puni zdravom životnom energijom, ćelije dobijaju više energije, a otpuštaju više ugljen-dioksida. Kada počnete da osvešćujete svoje disanje i da svesno praktikujete ovu ili mnoge druge vežbedisanja koje su vam na raspolaganju, osetićete da ste u radosti i miru sa svojim telom, koje postaje opušteno i balansirano. 

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj