Veruje se da je čitanje lica počelo negde u 6. veku u Kini. Iako su tehnike čitanja lica jedinstvene i individualne, u zavisnosti od osobe, postoji nekoliko stvari koje su univerzalne.

Džuli Sivijelo Polijer, facijalistkinja, reiki isceliteljka i čitač lica mišljenja je da prema kineskoj metodi čitanja lica zvanoj "5 elemenata", leva i desna strana lica mogu otkriti naš odnos sa ženskim i muškim delom ličnosti, kao i kvalitet našeg unutrašnjeg i spoljašnjeg života. Kako biste protumačili šta vam govori lice, obratite pažnju na stanje vaše kože i takozvane "kožne glasnike", koji mogu doći u obliku bubuljica, osipa, ekcema, rozacee, melasme ili čak u vidu novih bora.

Desna strana lica

Kada se kožne promene pojave na desnoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da sagledamo naš odnos sa ženstvenom stranom naše ličnosti. To može biti sa određenom osobom, poput naše majke, sestre, pa čak i nas samih, ali to može biti i naš odnos sa ženskom energijom. Ženska energija se sastoji u tome da idemo sa tokom, verujemo svojoj intuiciji i priznajemo suptilnije vibracije u životu. Ženska energija se takođe može povezati sa mesečevim ciklusima i našim odnosom prema ishrani i brizi o sebi. Kožni glasnici na desnoj strani lica takođe su povezani sa našom javnom ličnošću, društvenim životom i karijerom. Uočavanje problema na ovoj strani lica može poslužiti kao trag u pogledu kvaliteta spoljnog života.

Leva strana lica

Kada su kožne promene na na levoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da pogledamo naš odnos sa muškim aspektom svoje ličnosti. To može biti sa određenom osobom, poput našeg oca, brata, pa čak i nas samih, ali to može biti i naš odnos sa muškomenergijom. Muška energija je planirana, namerna i napreduje. Omogućava nam da preuzmemo odgovornost, donosimo odluke i preduzimamo akcije. Muška energija je takođe povezana sa ciklusom Sunca i načinom na koji biramo da koristimo ili osvetljavamo sopstveno unutrašnje svetlo. Problemi sa kožom na levoj strani takođe mogu biti povezani sa našim unutrašnjim svetom ili unutrašnjom ličnošću i načinom na koji izražavamo svoje pravo ja, ili zaziremo od onoga za šta znamo da je istinito u našim srcima.

Karta lica i organa

Dok strane našeg lica mogu ukazivati na probleme koji se odnose na žensku i mušku energiju, specifično područje na kojem se pojavljuju svi kožni problemi takođe može biti povezano sa unutrašnjim radom našeg tela. Prema kineskoj metodi 5 elemenata, svaka oblast lica odgovara drugom organu. Pogledajte mapu!

Stvaranje harmonije

Da bi se stvorio sklad u našem unutrašnjem i spoljašnjem svetu i da bi se naša muška i ženska energija dovele u jedinstvo, može pomoći stvaranje rituala masaže lica. Možete da isprobate masažer sa kristalnim kvarcom, u kombinaciji sa posebno izmešanim uljem za lice, koje se može koristiti za meditativnu masažu lica. Korišćenjem ulja i alata za masažu namerno i ritualno, možete stvoriti jednostavnu meditativnu praksu koja vam omogućava da iscelite svoje emocionalno, fizičko, mentalno i duhovno telo odjednom.

Bore

Bore mogu ukazivati na različita značenja u zavisnosti od toga gde se pojavljuju na licu. Na primer, bore na gornjoj usni mogu imati veze sa stomakom. Ako su vam dublje na desnoj strani gornje usne, to može biti da se držite nekih starih povreda sa istaknutom ženom u svom životu. Najbolji rezultati su svakodnevnom masažom. Vaš cilj nije struganje ili modrice kože, pritisak je mekan. Pozovite svoje disanje da bude dugo i dozvolite da vam telo omekša dok radite. Obratite pažnju na to da li vam se vilica počinje stezati dok ispravljate bore, i "podsetite je" da se opusti.

Bubuljice

Pogledajte mapu organa lica kako biste utvrdili koji je organ povezan sa određenom bubuljicom. Na primer, bubuljica na uglu usta može biti pokazatelj zatvora, jer je ovo područje povezano sa debelimcrevom. Ako se ovaj prištić nalazi na desnoj strani vaših usta, to može biti i dodatni trag da postoji nesloga ili jednostavno nešto što morate priznati ženskoj osobi u vašem životu ili sebi, ako se identifikujete kao žensko. Emocionalno, debelo crevo znači otpuštanje. Otpuštanje je često višeslojni proces, koji ponekad može uključiti opraštanje, identifikovanje korenskog problema i preoblikovanje priče i verovanja u određene obrasce, uz konsultaciju sa terapeutom.

Melasma

Melasma je poznata i kao hiperpigmentacija. Melasma se često povezuje sa tamnijim mrljama na koži koje se mogu javiti tokom trudnoće, pod većim uticajem hormona. Melasma je čest pokazatelj preplavljenosti količinom rasta i promena koje se dešavaju u vašem životu u kratkom vremenskom periodu. Kod nekih ljudi se hiperpigmentacija ili melasma mogu pojaviti kada je potrebno više emocionalnih granica.

Udubljeni obrazi
Ponekad jedan obraz može biti udubljeniji od drugog i to češće na levoj strani nego na desnoj. Ovaj utonuli obraz pokazatelj je lošeg mentalnog stanja. Čega se lišavate?

Izvor: Sensa