Ovaj recept je verovatno jedan od najlakših načina da jedete smokve. Samo prepecite svoj omiljeni hleb, premažite ga lakom umućenom rikotom od limuna, prelijte smokvama i pospite pistaćima. Obrok je vrlo hranljiv i pruža energiju za dnevne izazove.

Ovo nije toliko recept, koliko lep način da uživate u životu!

Sastojci:

  • 2 kriške integralnog hleba ili hleba bez glutena
  • 1/4 šolje rikota sira sa niskim sadržajem masti
  • 1/2 svežeg limuna
  • 1/2 kašike meda
  • 4 smokve, isečene
  • 2 kašike komadića pistaća
  • 1 kašičica limunove korice

Priprema:

Prepecite hleb u tosteru. Dok se hleb peče, umutite rikotu, limunov sok i med dok smesa ne postane glatka i kremasta. Ravnomerno rasporedite smesu po svakom komadu tosta, a zatim stavite nasečene smokve. Svaki komad pospite komadima pistaća i koricom limuna.

Izvor: Sensa