Ukoliko često imate problem sa kočenjem vrata, osećate bolove u delu gde se vrat sjedinjuje sa kičmom i stalno ste zgrčani, imamo rešenje za vas. Osobe koje dugo sede pred računarom, kucaju većinu radnog vremena na tastaturi i vrlo često su u "pogrbljenom" sedećem položaju, najčešće imaju problem sa bolnim čvorovima u vratu. Ovi čvorovi se najpre razbijaju profesionalnom masažom, ali između masaža, možete probati jednu pristupačniju opciju koja za 3 minuta može razbiti čvorove u vratu.

Za ovu tehniku potrebna vam je samo jedna stvar - teniska loptica. Prvo pronađite udobno mesto na podu da legnete. Zatim sledite ova jednostavna uputstva i rešite se bolova:

1. Savijte kolena, držeći pritisak na donjem delu leđa, i stavite tenisku lopticu ispod sebe na zadnjem delu vrata.
2. Odvojite nekoliko sekundi da udahnete, puštajući tenisku lopticu da potone u mišićno tkivo.
3. Polako okrenite glavu u desno, duboko udahnite kada loptica dodirne područje koje je osetljivo. Zadržite nekoliko sekundi. Nastavite da kotrljate dok vam uho ne bude okrenuto prema podu.
4. Polako se vratite u centar i ponovite sve na levoj strani.

Isprobajte i sledeći princip:

1. Lezite u isti položaj kao prethodni pokret sa savijenim kolenima i loptom na zadnjem delu vrata.
2. Umesto da okrećete glavu sa jedne na drugu stranu, polako privucite bradu prema grudima, a zatim se vratite u početni položaj. Nastavite sa uvlačenjem i podizanjem kako biste masirali mišiće vrata. Neka se loptica kotrlja ispod vas.

Ova divna i praktičlna masaža neće vam oduzeti duže od 3 minuta, a može vam pomoći da se rešite bolova i nelagodnosti. Opušta sve mišiće, razbija čvorove, ali je važno da ne pritiskate agresivno. lagano i nežno neka se loptica kotrlja i masira vaša leđa i vrat.

Izvor: Sensa