METODE TRADICIONALNE KINESKE MEDICINE

Drevna orijentalna mudrost je koren Tradicionalne kineske medicine koja svakog pojedinca posmatra kao deo celine i svakoga kao celinu za sebe u okviru univerzuma. Stoga je pitanje jačanja imuniteta individualno i uvek je potrebno sagledati osobu koja želi da se pozabavi svojim imunitetom, njen emotivni kontekst, životne navike, godine, postojeće zdravstveno stanje, GordanaMiriamPetrović, akupunkturolog i specijalista holističke medicine. Uzimajući sve to u obzir, praktikuju se terapije akupunkturom, moksibustijom, terapije ventuza, čajevi, ćigong vežbe, tuina masaža i njihova kombinacija, po potrebi.

Akupunktura je najčešće korišćena i najpoznatija terapija na našim prostorima i ona se ne svodi samo na ubadanje iglica u određene tačke na telu. Nije magična terapija nakon koje ćete se, posle jednog tretmana, rešiti svih simptoma, svake glavobolje, i magično obnoviti svoj imuni sistem. Akupunkturom se postiže pronalaženje korena kompromitovanog imuniteta – ukratko, bavimo se uzrokom, da bismo razrešili posledice. Ovo je terapija koja započinje, kroz koju se prati vaš proces izgradnje dobrog zdravlja, i koja pruža dugoročne, trajne blagodeti na svim nivoima vašeg bitisanja. Stimulacijom biranih tačaka povezujemo spoljašnje sa unutrašnjim i nežno podstičemo, ponekad stidljivu, odbrambenu snagu da nam bude uvek pri pruci kada nam zatreba.

Moksibustija – terapija grejanjem akupunkturnih tačaka i kanala Gorkim pelinom – veoma brzo i efikasno poboljšava cirkulaciju životne energije, eliminiše eventualne patogene koji su uspeli da "prođu" naš odbrambeni tim, utiče na opuštanje tela i uma i greje pomalo "ohlađene" uspavane delove našeg organizma.

Ventuzemasaža čašama kreiranjem vakuuma, na površinu "izvlači" eventualne toksične elemente zadržane u telu, koji se golim okom teško mogu izdiferencirati kao takvi, i klinički
se pojavljuju "prerušeni" kao:

❱ napeti mišićni čvorići, naročito u predelu vrata, ramena i torakalnog dela kičme;
❱ otvrdli mišićni "džepovi", kroz koje kiseonik i energija usporeno prolaze;
❱ promene na koži, bubuljice, akne, osipi;
❱ poremećaj organa za varenje, nadutost, gasovi, opstipacija.

Veoma dobro i uspešno u mojoj kliničkoj praksi se kombinuju sa akupunkturom i moksibustijom, to je moj čuveni "Mio Trio" za postizanje što boljeg efekta oslobađanja od starog da bi se napravilo mesto za novo. Imunitet i jeste podržavanje i jačanje svega onoga što nam na bilo kom nivou koristi i odstranjivnje svega što u tom procesu ometa.

Izvor: Sensa