Bob ne napušta modnu arenu i već nekoliko sezona drži titulu najmodernije frizure. Štaviše, njegove trenutne varijacije se stalno menjaju, i svaki put kada nam se učini da su svi mogući oblici boba odavno izmišljeni, pojavljuje se novi trend. Upravo sada, frizura pod nazivom „barokni bob“ postaje viralna na internetu. Ovo frizura izgledaće odlično na bilo kojoj vrsti kose i odgovaraće većini oblika lica. Zato je važno da znate šta je barokni bob i zašto bi trebalo da ga isprobate ove sezone.Ovu frizuru nosi i Zendeja - koja njome vraća sjaj starog Holivuda.

Šta je to barokni bob

Barokni bob je više od obične frizure. To je kombinacija određene frizure i određene stilizacije. Jedno bez drugog ne može dati željeni efekat. Ova verzija boba svima odgovara i izgleda odlično na svakoj kosi. Kosa treba da seže otprilike do sredine vrata, da ima blagu kaskadu i stepene blizu lica. Slojevi treba da budu veoma tanki, a najkraći treba da se razlikuje od najdužeg za oko dva i po centimetra, ne više. Fokus je na kaskadi samo na krajevima kose i on dodaje volumen. Lagani stepeni u blizini lica će omogućiti da pramenovi izgledaju definisanije i daju frizuri ukrase.

Kako da stilizujete ovo frizuru

Najvažnija stvar u oblikovanju baroknog boba jeste volumen. Što je stajling lepršaviji i prozračniji, to bolje. Stoga, da biste ga primenili, biće vam potrebna ne samo određena veština u rukovanju fenom za kosu i četkom, već i proizvodi za stilizovanje - prajmer koji će kosu učiniti elastičnijom i gušćom, pena ili sprej za fiksiranje.Kada stilizujete kosu, počnite sa sušenjem fenom. Na početku ne bi trebalo da pokušavate da uvijate kovrdže četkom, biće dovoljno ako, prilikom sušenja, „podignite“ koren češljem. To će vašoj kosi dati primetniji volumen. Kada je kosa oko 90 odsto suva, možete preći direktno na stilizovanje. Za stajling će vam biti potrebna prilično velika četka (ili stajler dodatak velikog prečnika), pomoću koje ćete kosu oblikovati u velike lokne. Pre fiksiranja kovrdže, mogu se malo ispraviti prstima ili češljem sa finim zupcima. Uz volumen, kosa bi trebalo da bude samo blago prelomljena.

BONUS VIDEO:

Kako do bob frizure sa više volumena TikTok/thegreylayers

Sensa/Z.A.