Leto samo što nije. Približava se vreme kada ćemo se kupati i sunčati na nekim lepim plažama i bazenima. Mnoge žene strepe od tog trenutka jer im skidanje u kupaći kostim predstavlja nelagodnost. Stide se svog celulita, strija, ispucalih kapilara i mnogih drugih nesavršenosti. Ako ste i vi među njima, niste usamljeni! U ovom trenutku mnogo dama razmišlja kako da se do leta oslobode celulita, počinju dijete i zakazuju ručne masaže, maderoterapije i različite tretmane.

Ono što treba da znate je da ne treba da se opterećujete. Bilo koja nesavršenost na telu nije nešto čemu smete da dozvolite da vam upropasti odmor. Volite sebe takvi kakvi jeste, bilo da imate koji kilogram viška, celulit ili nešto treće! 

Ako ste baš rešili da se izborite s problemom, koji nije samo estetski, već nastaje uled poremećene mikrocirkulacije potkožnog tkiva, znajte da je borba s celulitom dugotrajna i da zahteva mnogo discipline. Mnogo zavisi od vaše ishrane, načina života, genetike, kao i stadijuma u kome se nalazi vaš celulit. Najbolje rezultate daje udruženi efekat zdrave ishrane, masaže i fizičke aktivnosti. Izbegavajte industrijske proizvode, slatkiše i nezdrave masti, jedite dosta voća i povća, ali i izvora proteina i kolagena jer su oni važni za jačanje vezivnog tkiva.

Svaka aktivnost je važna za vitalnost i zdravlje tela, ali pojedine vežbe su posebno efikasne za smanjenje celulita u regiji bokova i butina, onih najkritičnijih tački.

U videu ispod pogledajte koje su to vežbe:

Rešite se upornog celulita uz pomoć vežbi tiktok/emiwong_

Izvor: Sensa